Помилка серверу 500

Форуми по лінійці Joomla 1.0.x.
shaman
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 287
З нами з: 07 травня 2007, 21:44
Звідки: Україна, Київ

Помилка серверу 500

Повідомлення shaman » 27 жовтня 2007, 16:48

Ось помітив, що останнім часом збільшилась кількість "випадів" сторінки помилки серверу "500". Хостер (hostpro.ua) каже, що використав свій ліміт операційної системи і що мов вони не відповідають за те що я погодився з їх угодою.
Характеристики серверу мого акаунту такі:
Оборудование

    * Процессор: AMD Dual Opteron 248-252
    * Более 2 GB DDR ECC RAM
    * Защита RAID 1+ 0 (4 HDD)
    * ОС:  CentOS 4 Enterprise Linux
    * 3.6TB NAS Backup-сервер
І дійсно, у мене встановлено дуже багато компонентів і модифікацій, але ж має бути якийсь вихід? Читав на ру-форумі що проблема ніби вирішується настройками кешу. Щось вмикав вимикав, може щось не так робив але нічого не змінилось - помилки випадають на кожному 10 перезавантаженні сторінки. Що тут можна зробити? Не заводитись же власним сервером..

Аватар користувача
Dutch
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 1162
З нами з: 28 жовтня 2006, 18:49
Звідки: Київ
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 11 рази
Контактна інформація:

Re: Помилка серверу 500

Повідомлення Dutch » 27 жовтня 2007, 17:05

А ти оптимізуй свій сайт.

1. Доречі інтеграція з СМФ жре пам'ять. Спробуй її виставити до 16 метрів (на наданий момент у тебе 8 метрів).
2. Простав кешування на всі модулі. Якщо ж немає функції кешування у модулі, його легко можна прописати через XML, про це вже десь писалось на форумі, чи в статтях, зараз не згадаю точно.
3. Оптимізуй CSS код
4. Оптимізуй код шаблону
5. Вистави час кешу не в стандартні 900 секунд, а хоча б у 1800
6. видали всі необхідні модулі, боти!!!, компоненти
7. запитай, чи підтримує твій хостер системи кешування типу мамкеш, акселератор і т.д., якщо так, то попроси включити для твого сайту, а в налаштуваннях форуму підключи його.
shaman
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 287
З нами з: 07 травня 2007, 21:44
Звідки: Україна, Київ

Re: Помилка серверу 500

Повідомлення shaman » 27 жовтня 2007, 18:43

1. Доречі інтеграція з СМФ жре пам'ять. Спробуй її виставити до 16 метрів (на наданий момент у тебе 8 метрів).
Не дуже зрозумів де у мене 8 метрів виставлено...у настройках кешу com_smf?

А все інше потрошки роблю - 5 і 6 зробив. Хотів запитати, увімкнена GZIP компресія сторінок форуму і сайту сильно навантажує сервер?А також ведення логів статистики?
Аватар користувача
Dutch
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 1162
З нами з: 28 жовтня 2006, 18:49
Звідки: Київ
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 11 рази
Контактна інформація:

Re: Помилка серверу 500

Повідомлення Dutch » 27 жовтня 2007, 20:41

Спробуй прописати у .htaccess

Код: Виділити все

php_value memory_limit 16M
shaman
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 287
З нами з: 07 травня 2007, 21:44
Звідки: Україна, Київ

Re: Помилка серверу 500

Повідомлення shaman » 28 жовтня 2007, 08:50

Так, зробив (але у php.ini, бо .htaccess  мені не можна змінювати).

Хостер мені повідомив, що таких розширень, які використовує форум в php немає, але сказали, що якщо я вкажу їм лінки, звідки їх встановити, то вони це зроблять O0.

shaman
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 287
З нами з: 07 травня 2007, 21:44
Звідки: Україна, Київ

Re: Помилка серверу 500

Повідомлення shaman » 02 листопада 2007, 20:27

Ось що показує панель стану служб у C-panel (Скріншот у вкладенні).
Аватар користувача
Dutch
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 1162
З нами з: 28 жовтня 2006, 18:49
Звідки: Київ
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 11 рази
Контактна інформація:

Re: Помилка серверу 500

Повідомлення Dutch » 02 листопада 2007, 22:58

Adaman писав:Так, зробив (але у php.ini, бо .htaccess  мені не можна змінювати).

Хостер мені повідомив, що таких розширень, які використовує форум в php немає, але сказали, що якщо я вкажу їм лінки, звідки їх встановити, то вони це зроблять O0.
які розширення?
можна детальніше?
shaman
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 287
З нами з: 07 травня 2007, 21:44
Звідки: Україна, Київ

Re: Помилка серверу 500

Повідомлення shaman » 15 листопада 2007, 23:44

Ось меню кешування форуму SMF:
Кешування
Увага! Перш ніж задіяти цю функцію, прочитайте наступну інформацію

SMF підтримує кешування за допомогою акселераторів. Підтримуються наступні акселератори:

    * APC
    * eAccelerator
    * Turck MMCache
    * Memcached
    * Zend Platform/Performance Suite (Не Zend Optimizer!)


Кешування на Вашому сервері, буде працювати, тільки якщо PHP скомпільований з підтримкою одного з вищезгаданих акселераторів, або з підтримкою "memcache".

...

На Вашому сервері не виявлено акселераторів, які підтримуються SMF
Немає ось цих розширень на сервері.
Доречі, mirohost.net їх також немає. Цікаво було б дізнатись лінки розробників цих акселераторів.Можливо це вирішить проблему.Але мені здається що у моєму випадку це не допоможе бо щось таке в мене відчуття що це несправна апаратура, наприклад ОЗУ серверу.
2. Простав кешування на всі модулі. Якщо ж немає функції кешування у модулі, його легко можна прописати через XML, про це вже десь писалось на форумі, чи в статтях, зараз не згадаю точно.
Щось я знайти не можу, може не те шукаю, але того коду не зустрів на форумі. Можна повторитись бо не всі статичні модулі мають кеш..
shaman
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 287
З нами з: 07 травня 2007, 21:44
Звідки: Україна, Київ

Re: Помилка серверу 500

Повідомлення shaman » 20 листопада 2007, 17:00

1. Доречі інтеграція з СМФ жре пам'ять. Спробуй її виставити до 16 метрів (на наданий момент у тебе 8 метрів).
Помітив, що кількість запитів до БД збільшується щонайменше в два рази при використанні мостів.
Все-таки буду займатись оптимізацією бо довго читаючи різноманітні розділи оптимізації joomla знайшов причину не в хостері, а в сайті. Різниця в хостерах (звісно, нормальних) тільки в тому, що одні лімітують використання серверу - інші сваряться. Мій хостер виклав лог помилок, де було вказане використання моїм сайтом їх процесору на 45%, при ліміті 25.
shaman
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 287
З нами з: 07 травня 2007, 21:44
Звідки: Україна, Київ

Re: Помилка серверу 500

Повідомлення shaman » 13 грудня 2007, 17:45

Переїхав на виділений сервер - помилка зникла. Питання можна вважати закритим.


  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Joomla! 1.0”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: 0 і 0 гостей