Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного SEF

Форуми по лінійці Joomla 1.0.x.
shaman
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 287
З нами з: 07 травня 2007, 21:44
Звідки: Україна, Київ
Контактна інформація:

Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного SEF

Повідомлення shaman » 28 жовтня 2007, 11:37

Не вдається поставити стандартний SEF. Лінки змінюються, але перехід по ним не відбувається. Звернувся до хостера, але перш ніж відповісти, його зацікавили вимоги скрипта до серверу.
У моєму випадку, якими мають бути вимоги до серверу від joomla 1.0.12 Lavra edition 2007 для коректної роботи SEF?

mavik
Користувач
Користувач
Повідомлень: 7
З нами з: 23 жовтня 2007, 12:34
Контактна інформація:

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення mavik » 30 жовтня 2007, 13:08

RewriteEngine On
Не забудьте переіменувати htaccess.txt на .htaccess
www.mavik.com.ua - Створення сайтів, компонентів, модулів, мамботів.
shaman
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 287
З нами з: 07 травня 2007, 21:44
Звідки: Україна, Київ
Контактна інформація:

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення shaman » 30 жовтня 2007, 15:44

Все так, як написано, але чомусь не працює.
mavik
Користувач
Користувач
Повідомлень: 7
З нами з: 23 жовтня 2007, 12:34
Контактна інформація:

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення mavik » 30 жовтня 2007, 19:19

Може у вас сайт не в корені домену?
www.mavik.com.ua - Створення сайтів, компонентів, модулів, мамботів.
shaman
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 287
З нами з: 07 травня 2007, 21:44
Звідки: Україна, Київ
Контактна інформація:

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення shaman » 30 жовтня 2007, 22:57

/homedir/public_html/ встановлена joomla.

mavik
Користувач
Користувач
Повідомлень: 7
З нами з: 23 жовтня 2007, 12:34
Контактна інформація:

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення mavik » 30 жовтня 2007, 23:52

Мається на увазі не каталог на диску, а домен.
В корені, це так: mysite.com
Не в корені: mysite.com/joomla

Яку помилку видає при спробі перейти по посиланню?
www.mavik.com.ua - Створення сайтів, компонентів, модулів, мамботів.
shaman
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 287
З нами з: 07 травня 2007, 21:44
Звідки: Україна, Київ
Контактна інформація:

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення shaman » 31 жовтня 2007, 00:04

Ні, значить в корені.Щось тут не так..може сервант щось не підтримує.. бо в адмінці форуму (СМФ) біля увімкнення цієї функції стоїть попередження що сервер не підтримує дружні url. Майбуть це вже з хостером буду розбиратись бо так зрозумів що це до joomla не відноситься.Як вирішу в чому справа - відпишусь.
VJ
Користувач
Користувач
Повідомлень: 9
З нами з: 19 березня 2007, 12:57

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення VJ » 17 листопада 2007, 19:39

mavik писав:RewriteEngine On
Не забудьте переіменувати htaccess.txt на .htaccess
Може тоді й мені пораду дасте. Я все змінив, але стандартний .htaccess, що йшов в комплекті з Joomlа, не працює, усі лінки на статті та розділи перетворились на "http://сайт/index.php//-".
Невже треба повністю переписувати .htaccess під себе?
shaman
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 287
З нами з: 07 травня 2007, 21:44
Звідки: Україна, Київ
Контактна інформація:

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення shaman » 17 листопада 2007, 20:50

Проблему вирішено! :P
Причиною описаної мною вище помилки був створений мною новий .htaccess . Після завантаження стандартного .htaccess-у з архіву joomla всі проблеми вирішились! От що значить не тямив в свій час що htaccess.txt не просто так залито в архів - в ньому важливі текстові конфігурації для роботи сеф-у.
shaman
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 287
З нами з: 07 травня 2007, 21:44
Звідки: Україна, Київ
Контактна інформація:

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення shaman » 18 листопада 2007, 10:11

VJ писав:Може тоді й мені пораду дасте. Я все змінив, але стандартний .htaccess, що йшов в комплекті з Joomlа, не працює, усі лінки на статті та розділи перетворились на "http://сайт/index.php//-".
Невже треба повністю переписувати .htaccess під себе?
Як правило, усі сервера на apache створюють такий файл автоматично і можливо, при переіменуванні цього файлу ти не звернув уваги на вже існуючий .htaccess?Спробуй в готовий .htaccess скопіювати код htaccess.txt а вже потім, якщо це працюватиме, додати внизу свої конфігурації і бани ір (якщо є).

VJ
Користувач
Користувач
Повідомлень: 9
З нами з: 19 березня 2007, 12:57

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення VJ » 18 листопада 2007, 11:15

Adaman писав:Як правило, усі сервера на apache створюють такий файл автоматично і можливо, при переіменуванні цього файлу ти не звернув уваги на вже існуючий .htaccess?
Ні, в межах моїх прав доступу на хостінгу нема інших файлів.
shaman
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 287
З нами з: 07 травня 2007, 21:44
Звідки: Україна, Київ
Контактна інформація:

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення shaman » 18 листопада 2007, 16:20

А сервер на Apache працює?
VJ
Користувач
Користувач
Повідомлень: 9
З нами з: 19 березня 2007, 12:57

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення VJ » 10 грудня 2007, 00:15

Adaman писав:А сервер на Apache працює?
Так. мод_реврайт, як написано, завантажений. Має все працювати, однак не працює...
Може хтось викладе приклад .htaccess, який реально десь працює? Буде хоч з чого починати.
shaman
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 287
З нами з: 07 травня 2007, 21:44
Звідки: Україна, Київ
Контактна інформація:

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення shaman » 10 грудня 2007, 02:15

Немає сенсу - він такий же як і в тебе, не враховуючи різних примочок з цим не пов'язаних.
Спробуй запитати у хостера, можливо якісь особливості серверу...
VJ
Користувач
Користувач
Повідомлень: 9
З нами з: 19 березня 2007, 12:57

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення VJ » 01 січня 2008, 22:05

Adaman писав:Немає сенсу - він такий же як і в тебе, не враховуючи різних примочок з цим не пов'язаних.
Спробуй запитати у хостера, можливо якісь особливості серверу...
Розібрався з модом, працюють тепер короткі лінки, але не можу розібратись, яку директиву вставити, щоб він не опрацьовував малюнки, які лежать в папці images.

oleshkav
Користувач
Користувач
Повідомлень: 14
З нами з: 15 грудня 2007, 23:17

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення oleshkav » 16 січня 2008, 23:12

щось я нічого на поняв! я теж попробував сьогодні поставити у адмінці  "ТАК" на "Дружественные ссылки (SEF URLs)" и одразу ж перестали працювати усі линки на сайті, повернув на "НІ" и все знову запрацювало.
якщо можливо то підскажіть що зробити и де.
VJ
Користувач
Користувач
Повідомлень: 9
З нами з: 19 березня 2007, 12:57

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення VJ » 16 січня 2008, 23:13

oleshkav писав:якщо можливо то підскажіть що зробити и де.
Щодо мене - то я просто поставив реліз 1.5 RC4 (до цього був RC3) - і все саме запрацювало.
oleshkav
Користувач
Користувач
Повідомлень: 14
З нами з: 15 грудня 2007, 23:17

Re: Які вимоги до серверу мають бути для роботи стандартного

Повідомлення oleshkav » 17 січня 2008, 16:34

В мене стоїть Joomla 1.0.12 LE 2007 з Українською локализацією і з прічин якихось негаразд постійно міняти версії я нехочу.... можливо є ще який небудь вихід?

Повернутись до “Joomla! 1.0”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: 1 і 0 гість