Joomla! Україна

Дізнавайся про останні події української та світової спільноти
  • Версія Joomla! 5.1.0 від 16.04.2024
  • 60 записи в блогах
  • 791 новини та статті
     

До кінця 2011 року людство створить 1,8 зеттабайт інформації

22.11.2011, 05:45  |  Новини мережі  |  Денис Носов

З кожним днем мережа Інтернет зростає з геометричною прогресією. Зріст мережі можна порівняти із Великим вибухом, який з кожною долею секунди продовжує розгортатися по Всесвіту. Так само і інформація, яку створює та генерує людство. Нижче ми наведемо дослідження у вигляді інфографіки, представлену компанією «CenturyLink For Business», яка показує накопичені об'єми інформації вже на сьогоднішній день. Також інфографіка демонструє тенденції зростання та накопичення інформації в сучасних дата-центрах та секторі мобільного та стаціонарного споживання контенту.

Для прикладу одна тільки бібліотека Конгресу США містить понад 200 терабайт оцифрованих матеріалів. У світі ж до кінця поточного року буде створено і спожито 1,8 зеттабайт* інформації в різних типах змісту і на різних видах носіїв, а проте більшу частину складе саме цифровий зміст, передавання за допомогою інтернет-комунікацій.

Вже до 2015 року людство створить такий обсяг інформації, що він буде аналогічний 18 млн. фондів Бібліотеки Конгресу США. При цьому основний фокус в споживанні змісту міститься на користь мобільних пристроїв: смартфонів і планшетних комп'ютерів.

Вже зараз щорічно користувач генерує понад 320 Гб даних, при цьому прихованої фонової переданої інформації набереться ще на 335 Гб. До 2015 року число користувачів, що постійно знаходяться онлайн, перевищить 3 млрд. людей, і всі вони будуть споживати і передавати дані.

Автори дослідження підводять підсумок, що виросте не тільки навантаження на мережі та дата-центри, а й зросте попит на кваліфікованих фахівців з ІТ-інфраструктури та безпеки даних в закритих і глобальних мережах.

* Зеттабайт (англ. zettabyte) (Збайт, З, ЗБ) — одиниця виміру кількості інформації, яка дорівнює 270 стандартним (8-бітним) байтам або 1024 ексабайтам. Застосовується для вказівки обсягу пам'яті в різних електронних пристроях.

До кінця 2011 року людство створить 1,8 зеттабайт інформації

Джерело: http://www.centurylinkforbusiness.com/data/finding-high-ground-as-big-data-swells/

Читайте також