Joomla! Україна

Дізнавайся про останні події української та світової спільноти
  • Версія Joomla! 5.1.0 від 16.04.2024
  • 60 записи в блогах
  • 791 новини та статті
     

У Firefox 10 з'явиться прозорий режим оновлення

22.11.2011, 13:58  |  Новини мережі  |  Дмитро

В офіційному блозі Mozilla один з інженерів-розробників Ехсан Ахгарі (Ehsan Akhgari) описав таку проблему свого браузера: коли оновлення для Firefox стає доступним, то воно завантажується у фоновому режимі, копіюється в теку браузера, при його наступному запуску стартує програма-«оновлення» , яка розгортає файли оновлень і тільки після цього нова версія браузера готова запуститися. Все це відбувається на очах у користувача, який змушений чекати, поки «оновлення» закінчить свою роботу, замість того, щоб надати користувачеві можливість працювати далі.

У зв'язку з цим, Ахгарі анонсував новий режим оновлень, який, ймовірно, з'явиться в 10 версії Firefox на початку 2012 року. Всі ці процеси будуть відбуватися без участі будь-яких вікон, непомітно від користувача. Так, як це робить найближчий конкурент Firefox — браузер Google Chrome.

У цьому напрямку вже зроблені досить значні кроки і бажаючі допомогти з з тестуванням нової можливості можуть завантажити «нічну» збірку звідси. Для тестування досить запустити процес оновлення (покищо вручну) і, якщо все пройде вдало, то під час наступного запуску браузера, його версія повинна оновитися до більш актуальної.

Оригінал: http://habrahabr.ru/blogs/browsers/133157/

Читайте також