Joomla! Україна

Дізнавайся про останні події української та світової спільноти
  • Версія Joomla! 5.1.0 від 16.04.2024
  • 60 записи в блогах
  • 791 новини та статті
     

Вийшов Firefox 10

31.01.2012, 19:08  |  Новини мережі  |  Денис Носов

Стала доступна для завантаження нова версія веб-браузера Firefox — Firefox 10. У новій версії підвищена стабільність, виправлені деякі помилки і з'явилися незначні нововведення. Наприклад, кнопка переходу на сторінку вперед тепер за замовчуванням прихована і з'являється тільки при необхідності. З'явилася підтримка функції згладжування при використанні бібліотеки WebGL та підтримка CSS3-модуля 3D-Transforms.

Крім того, новий інтерфейс програмування Full Screen API відтепер дозволяє створювати веб-додатки, які в Firefox 10 можуть відкриватися на весь екран: наприклад, ігри та інтерактивні відеопрезентації. Усунена помилка, яка призводила до збою при переміщенні закладок, і т.д.

Починаючи з Firefox 10 користувачів більше не будуть бачити дратівливі повідомлення про те, що встановлені додатки не сумісні з новою версією браузера, якщо вони були завантажені не в офіційному каталозі розширень Mozilla. Програма буде автоматично позначати всі додатки як «сумісні», які призначалися для Firefox 4 і пізніших версій.

Внести відповідні правки розробників змусили численні скарги, які почали надходити від користувачів відразу після переходу на прискорений режим роботи. Більш того, в Mozilla планують зробити оновлення Firefox ще більше непомітним. У версії Firefox 13, вихід якої запланований на 5 червня, всі оновлення будуть завантажуватися і встановлюватися приховано.

Минуло 9 місяців з того часу, як Mozilla перейшла на скорочений цикл оновлення Firefox в 6 тижнів. З цього часу веб-браузер пройшов шлях з 4 версії до 10. Однак такий підхід може не влаштовувати деяких корпоративних користувачів, тому починаючи з десятої версії для них буде доступний розширений цикл підтримки (Extended Support Release, ESR).

ESR-версія Firefox 10 не буде оновлюватися кожні 6 тижнів, однак її власники будуть регулярно отримувати всі необхідні виправлення безпеки. Зміна версій буде відбуватися кожні 42 тижні, тобто в 7 разів повільніше, ніж у випадку зі звичайною користувацькою версією. Таким чином, випуск наступної версії Firefox для підприємств призначено орієнтовно на листопад 2012.

Завантажити

За матеріалами cnews.ru.

Читайте також