Joomla! Україна

Дізнавайся про останні події української та світової спільноти
  • Версія Joomla! 5.1.0 від 16.04.2024
  • 60 записи в блогах
  • 791 новини та статті
     

Режим редагування в Joomla 3.0

23.04.2012, 21:15  |  Новини порталу  |  Денис Носов

Кайл ЛедбеттерНа минулому тижні ми розповіли про деякі можливості та новий дизайн для Joomla 3.0 у новині «Joomla 3.0: новий інтерфейс та підтримка мобільних пристроїв». Сьогодні ми розповімо про нову ідею — режим редагування в Joomla 3.0.

На новим дизайном Joomla 3.0 працює UI/UX дизайнер, керівник команди JUX (Joomla Юзабіліті) та інженер з ергономіки компанії Ebay Кайл Ледбеттер (на фото).

Нагадаємо, що для Joomla 3.0 за основу для нового дизайну Кайл Ледбеттер взяв фреймворк Twitter Bootstrap. В новій версії Joomla буде підтримувати мобільні пристрої.

Хоча Joomla 3.0 планується на вересень 2012 року є ще дуже багато ідей які розробники бажають реалізувати. Однією із такої ідей є можливість редагувати елементи фронтальної частини за допомогою «Режиму редагування».

Як виглядатиме Режим редагування на фронтальній частині сайту?

Ця ідея базується на наявності для адміністраторів сайту панелі інструментів у верхній частині сайту, яка буде видимою на усіх сторінках. Ця панель буде містити кнопку «Режим редагування».

Натиснувши на цю кнопку адміністратор сайту отримає можливість редагування практично любого елементу на сторінці. Наприклад: логотип, меню, модулі, зміст, тощо. Ця опція дасть можливість для адміністрації сайту зекономити багато часу. Щоб не шукати в адміністративній частині ті чи інші елементи для їх редагування, адміністратор зможе в один клік прямо на фронтальній частині зробити усі необхідні операції.

Нагадаємо, що Joomla 3.0 — це короткостроковий реліз Joomla, який буде підтримуватися впродовж 6 місяців від початку публікації стабільної версії. Оновлення з Joomla 2.5 до Joomla 3.0 буде доступне з адміністративної частини в Менеджері оновлень.

Режим редагування в Joomla 3.0

Читайте також