Joomla! Україна

Ajax Loader - генерація зображення-індикатора

08.03.2008, 15:15  |  Прочитано: 14532 раз  |  JavaScript  |  Автор: Денис Носов

У любму місці чи сторінці, де використовується ajax, користовачу необхідно показати, що під час обробки виконується якась дія – це може бути додавання коментаря, підвантаження даних та інше. Сьогодні все більше і більше розробників створюють свої розширення для Joomla, використовуючи ajax, а для візуалізації виконання дії використовують стандартні зображення-індикатори, які можуть не вписуватися у дизайн сайту.

Постає запитання, а чи можна це зображення змінити на своє, яке б вписувалося б у дизайн?

Відповідь однозначна – так! При чому, нам не потрібно відкривати ніяких графічних редакторів для створення зображення-індикатора.

З розвитком web 2.0 все більше і більше у мережі з’являється ресурсів, які дають змогу згенерувати зображення-індикатори для ajax. Тут ви можете вибрати саме зображення, підібрати колір зображення та колір фону.

Ajaxload

На цьому сайті ви можете вибрати будь-яке зображення, їх більше 30 на сьогодні, задати для зображення колір та фон.

Ajaxload: www.ajaxload.info

Webscriptlab

Webscriptlab дещо схожий на Ajaxload, але окрім вище переліченого, тут Ви можете задати ще і швидкість для зображення.

Окрім генерації індикатора є можливість згенерувати favicon з завантаженого зображення та назву для домена.

Webscriptlab: www.webscriptlab.com

Loadinfo

Loadinfo пропонує дещо не стандартні варіанти індикаторів у вигляді: квіточок, геометричних динамічних фігур, цифр, літаків та інших цікавих фігур. Для Вас представлено більше 120 зображень для яких можна задати, як і у попередніх сервісах, колір індикатора та фону. Родзинкою цього сайту є можливість вибрати розмір індикатора – 16x16, 24x24 або 48x48 пікселів.

Loadinfo: www.loadinfo.net