Joomla! Україна

Безкоштовні шаблони та зміна на новий шаблон адміністративної частини сайту

12.11.2011, 21:44  |  Прочитано: 9994 раз  |  Налаштування сайту  |  Автор: Денис Носов

Одним з головних особливостей Joomla є можливість легкої зміни зовнішнього вигляду сайту, за допомогою використання різних шаблонів. Але не тільки зовнішній вигляд можна змінити, адміністративна частина сайту також може мати зовсім інший вигляд за допомогою шаблонів Joomla.

Такі шаблони легко піддаються модифікації і налаштуванню. У цій статті пояснюється, як змінити адміністративну частину сайту, а також будуть дані посилання на кілька різних безкоштовних шаблонів для адміністративної частини.

Навіщо змінювати шаблон для адміністративної частини?

Якщо Ви досвідчений користувач Joomla то, ймовірно, добре знайомі з тим, як працює адміністративна частина. Новий шаблон адміністративної частини може спростити вашу роботу, додавши ярлики для завдань, представивши більш актуальну інформацію в області панелі задач, за допомогою додаткових меню або модулів. Таким чином, навіть якщо ви добре знаєте адміністративну частину в Joomla, цей модуль допоможе вам заощадити час, покаже зручні варіанти оформлення, або просто допоможе насолодитися зміною візуальної частини. Що може бути не маловажним фактором, якщо ви багато часу проводите в панелі адміністрування Joomla.

Якщо ви розробляєте веб-сайт для клієнтів і плануєте залишити поточні оновлення веб-сайту, а підтримку на клієнті, новий шаблон може допомогти спростити їм завдання. Це означає менший обсяг роботи з підтримки сайту для вас, залишаючи більше часу для роботи над більш важливими завданнями. Так само це допоможе вам заслужити хороші відгуки з боку клієнтів на вашу адресу, що в кінцевому підсумку може послужити новому потоку клієнтів.

Як встановити шаблон адміністративної частини?

Ви встановлюєте шаблон так само, як встановлюєте розширення в Joomla. Існує кілька способів зробити це, ось один простий спосіб:

  1. Оберіть шаблон, і завантажте його в архіві .zip на ваш комп'ютер;
  2. Увійти в адміністративну частину сайту Joomla;
  3. У головному горизонтальному меню у верхній частині будь-якої сторінки перейдіть по посиланням: РозширенняМенеджер розширень;
  4. Оберіть новий шаблон та встановіть його.

Як змінити шаблон адміністратора?

Виконайте наступні кроки для підключення нового шаблону:

  1. У головному горизонтальному меню у верхній частині будь-якої сторінки оберіть РозширенняМенеджер шаблонів;
  2. На сторінці Менеджер шаблонів перейдіть на сторінку шаблонів адміністративної частини;
  3. Тепер на сторінці, де перераховані всі встановлені шаблони, поставте навпроти нового шаблону галочку та натисніть на панелі інструментів За замовчуванням..

Безкоштовні шаблони для адміністративної частини Joomla

Нижче наведені посилання на деякі безкоштовні шаблони Joomla. Пройшовши по посиланнях, ви можете переглянути скріншоти шаблонів і завантажити ті які вам сподобалися:

Якщо ви знайдете ще безкоштовні шаблони, то напишіть про це в коментарях.

Оригінал статті: Administrator Templates - Does your backend need an upgrade?