Форум Joomla! Україна
Допоможіть ламеру =( - Версія для друку.

+- Форум Joomla! Україна (https://joomla-ua.org/forum)
+-- Форум: Старі версії Joomla (https://joomla-ua.org/forum/forum-31.html)
+--- Форум: Joomla! 1.5 (https://joomla-ua.org/forum/forum-21.html)
+--- Тема: Допоможіть ламеру =( (/thread-820.html)

Сторінки: 1 2 3 4


Допоможіть ламеру =( - Yukka - 15.04.2010

Доброго часу доби, Козаки!
Зацікавився я трошки сайтобудуванням для себе, спочатку шось там замутив в хтмл.. потім мене вщент розкритикували і сказали що допоможуть зробити ляльку з допомогою Жомли Smile але пропали ті "друзі" з кінцями...
Почав власними руцями освоювати цю стихію...
Короч завантажив один шаблончик який мені дуже сподобався, повписував вже купу статей і такого іншого краму..
і стикнувся з багатьма питаннями, які частково вирішив прочиткою даного ресурсу...але 2 полюбому грають мені мозок:
1) В меню користувача при натисненні на "добавити статтю" відкривається як положено редактор.. так от під редактором є напис "Публікація"..ну і так далі.. трабл в тому що букви там одного кольору з кольором тла,дна, фону..(біда, ніц не видно..розділ, категоря, і тп)
1.1) Як зробити так щоб не у всі розділи можна було б додавати статті.. ну є в мене розділ, де я б не хотів бачити чужого!
2) Принципово не можу нічого розмістити в правій частині меню.. тобто задаю у налаштуваннях розміщення справа, а категорій, розділів там не має..(взагалі пропадають).
2.1) Є 2 розділи: Новини і ОстанніНовини... вони знаходяться зверху.., під ними йде текст сайту...
якщо я вимикаю любе з них то основний текст сайту займає праву частину (половину) і зменшується в 2є.. тобто вся інша стає вужчою..а один з тих розділів що залишився стоїть тупо на пустому місця... Задавав цим розділам розміщення у футері - їм по барабану(просто зникають), короч стоять вони у розміщенні "юзер1"...
Хочу щоб текст основний нікуди не рухався, а ті розділи були під ним.. чи на крайняк у футері..

Пробував інший шаблон там наче вони стають у футер по дефолту.. але шаблон геть не такий як мені треба...
допоможіть налаштувати


Re: Допоможіть ламеру =( - gruz - 15.04.2010

Yukka Написав:1) В меню користувача при натисненні на "добавити статтю" відкривається як положено редактор.. так от під редактором є напис "Публікація"..ну і так далі.. трабл в тому що букви там одного кольору з кольором тла,дна, фону..(біда, ніц не видно..розділ, категоря, і тп)

Тобі треба у CSS змінити колір шрифта. Щоби дізнатись, де саме в CSS, треба встановити Add-on до FireFox під назвою Firebug. На youtube є
багато відео-інструкцій, як ним користуватись. В тому числі і безпосередньо для джумли.

Yukka Написав:1.1) Як зробити так щоб не у всі розділи можна було б додавати статті.. ну є в мене розділ, де я б не хотів бачити чужого!

Є можливість навпаки, дозволяти додавати вміст лише до певних секцій чи категорій.
Я користувався цим: http://extensions.joomla.org/extensions/news-production/content-submission/5178
Ставиться цей компонент, далі додаєш пункт меню і обираєш, куди він дозволяє додавати вміст.


Yukka Написав:2) Принципово не можу нічого розмістити в правій частині меню.. тобто задаю у налаштуваннях розміщення справа, а категорій, розділів там не має..(взагалі пропадають).

http://mysite.com.ua/?tp=1 показує, які доступні позиції для модулів. Тобто до імені твого сайту додаєш ?tp=1, або, якщо це не гловна сторінка, то &tp=1

Yukka Написав:2.1) Є 2 розділи: Новини і ОстанніНовини... вони знаходяться зверху.., під ними йде текст сайту...
якщо я вимикаю любе з них то основний текст сайту займає праву частину (половину) і зменшується в 2є.. тобто вся інша стає вужчою..а один з тих розділів що залишився стоїть тупо на пустому місця... Задавав цим розділам розміщення у футері - їм по барабану(просто зникають), короч стоять вони у розміщенні "юзер1"...
Хочу щоб текст основний нікуди не рухався, а ті розділи були під ним.. чи на крайняк у футері..
Пробував інший шаблон там наче вони стають у футер по дефолту.. але шаблон геть не такий як мені треба...
допоможіть налаштувати

Треба дивитись. Мало інформації.


Re: Допоможіть ламеру =( - Yukka - 15.04.2010

Цитата:http://mysite.com.ua/?tp=1 показує, які доступні позиції для модулів. Тобто до імені твого сайту додаєш ?tp=1, або, якщо це не гловна сторінка, то &tp=1

як бути якщо я на локальній машині...?


Re: Допоможіть ламеру =( - gruz - 15.04.2010

А що це змінює?


Re: Допоможіть ламеру =( - Yukka - 15.04.2010

Супер ,дещо працює.. дещо ні.. гг завтра продовжимо,якщо ніхто не проти?!


Re: Допоможіть ламеру =( - Yukka - 16.04.2010

Вдячний за ?tp=1, помічна штука.. розібрався (правого поля нема взагалі... - наразі не потрібне, але на майбутнє підскажіть чи можна його вмикнути), тепер знаю що можна вручну ввести поле куди хочу помістити інфу.
Менюшки і так далі - розсував так як мені треба було, получилось краще ніж планував Wink
content-submission - бомбезна штука =) розібрався, налаштував.. але тепер пару пунктів стали на англ.мові, а решта залишились на укр... якось не гарно =(
Про Firebug тут читав, але подумав що це ппц як складно для мене.. але таки його поставив і троха розібрався, колір шрифтів там де мені треба було - виправив, але от сам текст не подужав Sad (на прикладі content-submission..., хотів його доукраінізувати, в ручну перебирав файли від нього де був потрібний мені текст.. змінив його - а на сайті все змінене стало виду *??????* )


Наразі величезна ПодякА!!


Re: Допоможіть ламеру =( - gruz - 16.04.2010

Yukka Написав:на майбутнє підскажіть чи можна його вмикнути)

Я більшості випадків у /templates/YOURTEMPLATE/index.php

додай в потрібному місці:
Код:
<jdoc:include type="modules" name="right" style="xhtml" />

Про параметр style докладно описано тут: http://docs.joomla.org/What_is_module_chrome%3F

Yukka Написав:сам текст не подужав Sad

Пробуй. Ти в firebug можеш змінювати ті чи інші параметри і одразу бачити результат.

Yukka Написав:(на прикладі content-submission..., хотів його доукраінізувати, в ручну перебирав файли від нього де був потрібний мені текст.. змінив його - а на сайті все змінене стало виду *??????* )

Мовні файли лежать у /language/en-GB/, конкретно цей у /language/en-GB/en-GB.com_contentsubmit.ini

Його копіюєш у /language/uk-UA/uk-UA.com_contentsubmit.ini і там змінюєш. Файл має зберігатись у кодуванні UTF-8. Якщо ти зміни робив в коді компоненту, то відкати все назад, як було раніше.


Re: Допоможіть ламеру =( - Yukka - 17.04.2010

Цитата:Мовні файли лежать у /language/en-GB/, конкретно цей у /language/en-GB/en-GB.com_contentsubmit.ini
Цитата:# $Id: uk-UA.com_contentsubmit.ini
# @package ContentSubmit
# @copyright Copyright © 2008 Dioscouri Design. All rights reserved.
# @license http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html GNU/GPL, see LICENSE.php
- все що є в середині цього файлу Sad
воно щось не допоможе як на мене (хоча можу помилятись)

у "вогняному жуку" можу змінити..але я щось не можу зрозуміти у якому файлі ті слова живуть (колір то ясно вже.. завдяки вам Wink )


Re: Допоможіть ламеру =( - Yukka - 17.04.2010

але.. змінюючи bysection.php у папці ..блаблабла :Joomlacomponentscom_contentsubmitviewsarticletmpl
і поставивши правильне кодування
Цитата:UTF-8
в мене получилось.
Ура Панове!!!
Вельми вдячний... (але ломак по любому .гг. )

Але, друзі, зумів змінити текст назв пунктів, але не знаходжу хоч убийте стрічок у випадаючому меню.. типу там Публікувати на головній Yesno... та куди публікувати залишається на анг. - без розділу виберіть розділ Sad


Re: Допоможіть ламеру =( - Yukka - 20.04.2010

Шановна громадо!!!
Прошу Вашої уваги та допомоги.
Як в більш-менш у природній спосіб запхнути в куточок сайту 2 картинки (які будуть посиланням водночас).
Я один спосіб придумав, але мені здається він збоченским..(відчуваю що з боку це виглядає як анальний секс), я ті картинки запхнув як банери... але то трохи не те що мені потрібно...
Sad


Re: Допоможіть ламеру =( - gruz - 20.04.2010

Це не запит про допомогу.

Треба фото що є, що хочеться, що робилось, максимум подробиць, при наявності - лінк.


Re: Допоможіть ламеру =( - Yukka - 21.04.2010

Так, привіт, зрозумів...
Постараюсь все викласти. Сайт наразі на компі.. Sad тому лінк не можу надати. Є потреба розмістити посилання на персональний атестат системи вебмані та ще деякі речі. Хочеться розмістити його з лівого боку, під меню як на малюнку 2 [Зображення: 7ffb5aa0f777.jpg], один під одним... але вдається встромити туди лише 1 малюнок (як банер) а другого неможу туда поставити Sad
Або (як варіант Б) розмістити малюнки в низу сайту [Зображення: aebd604cc16e.jpg]..але таж біда, 1 малюнок можу.. другий кудись тікає Sad (задаю по ламерськи 2 різні банера для одного користувача та одної категорії)...

Прошу скерувати мене:
-як розміщати малюнки для моєї ситуації (як банери, чи якось по іншому)
-як заставити малюнки розміститись один під другим
-і як розмістити "кнопку" іншого сайту в потрібному місці? (потрібним вважатимемо ліву колонку після всіх меню..)


Re: Допоможіть ламеру =( - Err0r - 21.04.2010

Для відображення малюнків в модулі краще використовуй тип модуля "Звичайний HTML", а не "Банер". Тоді зможеш розставляти малюнки як заманеться і міняти їх розмір.


Re: Допоможіть ламеру =( - Yukka - 21.04.2010

Err0r Написав:Для відображення малюнків в модулі краще використовуй тип модуля "Звичайний HTML", а не "Банер". Тоді зможеш розставляти малюнки як заманеться і міняти їх розмір.

ось тут трохи детальніше можна?.. це типу створити статтю - без розділу та категорії, вставити туди те що мені необхідно..і далі розмістити її в те місце що я вважаю за потібне?!..
так?


Re: Допоможіть ламеру =( - Err0r - 21.04.2010

ні, пишу по кроках:
1) Розширення
2) Менеджер модулів
3) Новий (правий верхній кут), створюємо новий модуль
4) Тип: Звичайний HTML
5) Редагуємо і ставимо на необхідну позицію цей модуль
6) радіємо і п"ємо квас)


Re: Допоможіть ламеру =( - Yukka - 21.04.2010

Err0r Написав:...6) радіємо і п"ємо квас)
чи краще пиво славетного міста Лева? Smile :beer:


Re: Допоможіть ламеру =( - Err0r - 21.04.2010

Yukka Написав:
Err0r Написав:...6) радіємо і п"ємо квас)
чи краще пиво славетного міста Лева? Smile :beer:
Можна й пиво, але я за квас :beer:


Re: Допоможіть ламеру =( - gruz - 21.04.2010

Цитата:12 прикмет характеру українського націоналіста
...
11. Здоровий - це значить, що він хоче бути здоровим. Він хоче, щоби молоде українське покоління було здорове. Україна потребує сильних і здорових тілом та духом синів. Тому він у міру можливості направляє та поширює руханку і спорт, не нищить свого здоров'я гулящим життям та вживанням трут - не п'є і не курить. В українського націоналіста велика ідея в серці, вогонь революційного духа в грудях.
...



Re: Допоможіть ламеру =( - Yukka - 21.04.2010

Гг... мене радує, що тут люди за здоровий образ життя, без "трут"!!!
Сам теж практично не вживаю алкоголю (у різних його проявах), хіба як заставляє обстановка - то бокал білого вина, а з тютюном не знайомий взагалі, не вважав будь-коли це модним, стильним, необхідним і так далі..

Цитата:Покоління п'яниць, горілку п'єте, як просту воду,
Знищуючи духовну вроду свого власного народу,
Називаєте цей маразм гордістю національною,
Перетворюєте у свято таку дурницю банальну.
Невже не розумієте, любов до зла знищить вас,
Краще б ви пили народний напій, який називається квас.
Та нє! Верх беруть інстинкти і бажання ниць,
Алкогольний бізнес процвітає серед покоління п'яниць.

Квас.. Sad зараз з розвитком хімічної промисловості будь-який автентичний корисний напій може нести загрозу організму!


Re: Допоможіть ламеру =( - gruz - 21.04.2010

Код:
будь-який автентичний корисний напій може нести загрозу організму!

Це не підстава вживати піво та інший алкоголь.

Стану модератором і повидаляю нафіг з форуму всіх, хто вживає алкоголь. Лишусь сам.


Re: Допоможіть ламеру =( - Yukka - 21.04.2010

gruz Написав:Це не підстава вживати піво та інший алкоголь.
Я ж не пропагандую алкоголь, живу без нього прекрасно та іншим рекомендую Wink


Re: Допоможіть ламеру =( - Err0r - 21.04.2010

gruz Написав:Стану модератором і повидаляю нафіг з форуму всіх, хто вживає алкоголь. Лишусь сам.

Я також лишусь :beer:


Re: Допоможіть ламеру =( - Yukka - 21.04.2010

Err0r Написав:
gruz Написав:Стану модератором і повидаляю нафіг з форуму всіх, хто вживає алкоголь. Лишусь сам.

Я також лишусь :beer:

гг..мене будете пускати?.. Tongue


Re: Допоможіть ламеру =( - Yukka - 22.04.2010

Вбийте мене швидко і безболісно Sad
Як показав досвід маю дві лівих руки.. і ті ще й з одного місця ростуть Sad

намагався перенести сайт на хостинг в результаті локальний сайт не працює..а на хостингу лише назва виднієтьсяSad


Re: Допоможіть ламеру =( - Yukka - 22.04.2010

розкажіть хоч де папка зі статями..та таке інше, я потім перекопіюю Sad який же я олень... Cry Cry Cry


Re: Допоможіть ламеру =( - gruz - 22.04.2010

Тека зі статтям відсутня. Статті зберігаються у БД.

Поверни на локальну машину всі файли, як були.

А взагалі, замало інформації.


Re: Допоможіть ламеру =( - Err0r - 22.04.2010

cтатті в базі даних, а не в папці.
Щоб перенести сайт треба - скопіювати всі файли на хостинг, скопіювати базу даних і змінити configuration.php


Re: Допоможіть ламеру =( - Yukka - 23.04.2010

так і зробив, на сервері налаштовував конфіг - шось десь не склалось і отримав лише при завантаженні назву сайту і більше нічого, потім вирішив скопіювати конфіг з локальної машини і його правити, але якось незграбно це зробив що він змінився і на локальній машині...кооч лежить всеSad

подумав що не так дб переносив, користувався сипекс дампером, зберіг базу на компі і вже з панелі на сервері добавив її.. утворилось 36 таблиц (99записів) - результат ніякий

потім почитав що можна тим же дампером залитим на сервак імпортувати базу - короч те саме.. тобто назва сайту і все

короч маю досвід гіркий Smile поставив на сервак чисту жомлу.. буду там її налаштовувати


Re: Допоможіть ламеру =( - gruz - 23.04.2010

Бідося... (-:


Re: Допоможіть ламеру =( - Yukka - 23.04.2010

gruz Написав:Бідося... (-:
8) Все що нас не вбиває - робить нас сильнішими!!! :friends: