Допоможіть ламеру =(

Форуми по лінійці Joomla 1.5.x.
Yukka
Користувач
Користувач
Повідомлень: 87
З нами з: 14 квітня 2010, 19:00
Звідки: Львів - Місто Левів, а не Зайців!

Допоможіть ламеру =(

Повідомлення Yukka » 16 квітня 2010, 00:18

Доброго часу доби, Козаки!
Зацікавився я трошки сайтобудуванням для себе, спочатку шось там замутив в HTML.. потім мене вщент розкритикували і сказали що допоможуть зробити ляльку з допомогою Жомли :) але пропали ті "друзі" з кінцями...
Почав власними руцями освоювати цю стихію...
Короч завантажив один шаблончик який мені дуже сподобався, повписував вже купу статей і такого іншого краму..
і стикнувся з багатьма питаннями, які частково вирішив прочиткою даного ресурсу...але 2 полюбому грають мені мозок:
1) В меню користувача при натисненні на "добавити статтю" відкривається як положено редактор.. так от під редактором є напис "Публікація"..ну і так далі.. трабл в тому що букви там одного кольору з кольором тла,дна, фону..(біда, ніц не видно..розділ, категоря, і тп)
1.1) Як зробити так щоб не у всі розділи можна було б додавати статті.. ну є в мене розділ, де я б не хотів бачити чужого!
2) Принципово не можу нічого розмістити в правій частині меню.. тобто задаю у налаштуваннях розміщення справа, а категорій, розділів там не має..(взагалі пропадають).
2.1) Є 2 розділи: Новини і ОстанніНовини... вони знаходяться зверху.., під ними йде текст сайту...
якщо я вимикаю любе з них то основний текст сайту займає праву частину (половину) і зменшується в 2є.. тобто вся інша стає вужчою..а один з тих розділів що залишився стоїть тупо на пустому місця... Задавав цим розділам розміщення у футері - їм по барабану(просто зникають), короч стоять вони у розміщенні "юзер1"...
Хочу щоб текст основний нікуди не рухався, а ті розділи були під ним.. чи на крайняк у футері..

Пробував інший шаблон там наче вони стають у футер по дефолту.. але шаблон геть не такий як мені треба...
допоможіть налаштувати

Аватар користувача
gruz
Користувач
Користувач
Повідомлень: 697
З нами з: 19 червня 2008, 18:09
Звідки: Прип'ять
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 28 рази

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення gruz » 16 квітня 2010, 00:38

Yukka писав:1) В меню користувача при натисненні на "добавити статтю" відкривається як положено редактор.. так от під редактором є напис "Публікація"..ну і так далі.. трабл в тому що букви там одного кольору з кольором тла,дна, фону..(біда, ніц не видно..розділ, категоря, і тп)
Тобі треба у CSS змінити колір шрифта. Щоби дізнатись, де саме в CSS, треба встановити Add-on до FireFox під назвою Firebug. На youtube є
багато відео-інструкцій, як ним користуватись. В тому числі і безпосередньо для Joomla.
Yukka писав:1.1) Як зробити так щоб не у всі розділи можна було б додавати статті.. ну є в мене розділ, де я б не хотів бачити чужого!
Є можливість навпаки, дозволяти додавати вміст лише до певних секцій чи категорій.
Я користувався цим: http://extensions.joomla.org/extensions ... ssion/5178
Ставиться цей компонент, далі додаєш пункт меню і обираєш, куди він дозволяє додавати вміст.
Yukka писав:2) Принципово не можу нічого розмістити в правій частині меню.. тобто задаю у налаштуваннях розміщення справа, а категорій, розділів там не має..(взагалі пропадають).
http://mysite.com.ua/?tp=1 показує, які доступні позиції для модулів. Тобто до імені твого сайту додаєш ?tp=1, або, якщо це не гловна сторінка, то &tp=1
Yukka писав:2.1) Є 2 розділи: Новини і ОстанніНовини... вони знаходяться зверху.., під ними йде текст сайту...
якщо я вимикаю любе з них то основний текст сайту займає праву частину (половину) і зменшується в 2є.. тобто вся інша стає вужчою..а один з тих розділів що залишився стоїть тупо на пустому місця... Задавав цим розділам розміщення у футері - їм по барабану(просто зникають), короч стоять вони у розміщенні "юзер1"...
Хочу щоб текст основний нікуди не рухався, а ті розділи були під ним.. чи на крайняк у футері..
Пробував інший шаблон там наче вони стають у футер по дефолту.. але шаблон геть не такий як мені треба...
допоможіть налаштувати
Треба дивитись. Мало інформації.
Yukka
Користувач
Користувач
Повідомлень: 87
З нами з: 14 квітня 2010, 19:00
Звідки: Львів - Місто Левів, а не Зайців!

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення Yukka » 16 квітня 2010, 00:46

http://mysite.com.ua/?tp=1 показує, які доступні позиції для модулів. Тобто до імені твого сайту додаєш ?tp=1, або, якщо це не гловна сторінка, то &tp=1
як бути якщо я на локальній машині...?
Аватар користувача
gruz
Користувач
Користувач
Повідомлень: 697
З нами з: 19 червня 2008, 18:09
Звідки: Прип'ять
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 28 рази

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення gruz » 16 квітня 2010, 00:48

А що це змінює?
Yukka
Користувач
Користувач
Повідомлень: 87
З нами з: 14 квітня 2010, 19:00
Звідки: Львів - Місто Левів, а не Зайців!

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення Yukka » 16 квітня 2010, 01:08

Супер ,дещо працює.. дещо ні.. гг завтра продовжимо,якщо ніхто не проти?!

Yukka
Користувач
Користувач
Повідомлень: 87
З нами з: 14 квітня 2010, 19:00
Звідки: Львів - Місто Левів, а не Зайців!

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення Yukka » 16 квітня 2010, 11:58

Вдячний за ?tp=1, помічна штука.. розібрався (правого поля нема взагалі... - наразі не потрібне, але на майбутнє підскажіть чи можна його вмикнути), тепер знаю що можна вручну ввести поле куди хочу помістити інфу.
Менюшки і так далі - розсував так як мені треба було, получилось краще ніж планував ;)
content-submission - бомбезна штука =) розібрався, налаштував.. але тепер пару пунктів стали на англ.мові, а решта залишились на укр... якось не гарно =(
Про Firebug тут читав, але подумав що це ппц як складно для мене.. але таки його поставив і троха розібрався, колір шрифтів там де мені треба було - виправив, але от сам текст не подужав :( (на прикладі content-submission..., хотів його доукраінізувати, в ручну перебирав файли від нього де був потрібний мені текст.. змінив його - а на сайті все змінене стало виду *??????* )

Наразі величезна ПодякА!!
Аватар користувача
gruz
Користувач
Користувач
Повідомлень: 697
З нами з: 19 червня 2008, 18:09
Звідки: Прип'ять
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 28 рази

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення gruz » 16 квітня 2010, 23:28

Yukka писав:на майбутнє підскажіть чи можна його вмикнути)
Я більшості випадків у /templates/YOURTEMPLATE/index.php

додай в потрібному місці:

Код: Виділити все

<jdoc:include type="modules" name="right" style="xhtml" />
Про параметр style докладно описано тут: http://docs.joomla.org/What_is_module_chrome%3F
Yukka писав:сам текст не подужав :(
Пробуй. Ти в firebug можеш змінювати ті чи інші параметри і одразу бачити результат.
Yukka писав:(на прикладі content-submission..., хотів його доукраінізувати, в ручну перебирав файли від нього де був потрібний мені текст.. змінив його - а на сайті все змінене стало виду *??????* )
Мовні файли лежать у /language/en-GB/, конкретно цей у /language/en-GB/en-GB.com_contentsubmit.ini

Його копіюєш у /language/uk-UA/uk-UA.com_contentsubmit.ini і там змінюєш. Файл має зберігатись у кодуванні UTF-8. Якщо ти зміни робив в коді компоненту, то відкати все назад, як було раніше.
Yukka
Користувач
Користувач
Повідомлень: 87
З нами з: 14 квітня 2010, 19:00
Звідки: Львів - Місто Левів, а не Зайців!

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення Yukka » 17 квітня 2010, 18:57

Мовні файли лежать у /language/en-GB/, конкретно цей у /language/en-GB/en-GB.com_contentsubmit.ini
# $Id: uk-UA.com_contentsubmit.ini
# @package ContentSubmit
# @copyright Copyright (C) 2008 Dioscouri Design. All rights reserved.
# @license http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html GNU/GPL, see LICENSE.php
- все що є в середині цього файлу :(
воно щось не допоможе як на мене (хоча можу помилятись)

у "вогняному жуку" можу змінити..але я щось не можу зрозуміти у якому файлі ті слова живуть (колір то ясно вже.. завдяки вам ;) )
Yukka
Користувач
Користувач
Повідомлень: 87
З нами з: 14 квітня 2010, 19:00
Звідки: Львів - Місто Левів, а не Зайців!

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення Yukka » 17 квітня 2010, 19:01

але.. змінюючи bysection.php у папці ..блаблабла :Joomlacomponentscom_contentsubmitviewsarticletmpl
і поставивши правильне кодування
UTF-8
в мене получилось.
Ура Панове!!!
Вельми вдячний... (але ломак по любому .гг. )

Але, друзі, зумів змінити текст назв пунктів, але не знаходжу хоч убийте стрічок у випадаючому меню.. типу там Публікувати на головній Yesno... та куди публікувати залишається на анг. - без розділу виберіть розділ :(

Yukka
Користувач
Користувач
Повідомлень: 87
З нами з: 14 квітня 2010, 19:00
Звідки: Львів - Місто Левів, а не Зайців!

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення Yukka » 20 квітня 2010, 22:37

Шановна громадо!!!
Прошу Вашої уваги та допомоги.
Як в більш-менш у природній спосіб запхнути в куточок сайту 2 картинки (які будуть посиланням водночас).
Я один спосіб придумав, але мені здається він збоченским..(відчуваю що з боку це виглядає як анальний joo!), я ті картинки запхнув як банери... але то трохи не те що мені потрібно...
:(
Аватар користувача
gruz
Користувач
Користувач
Повідомлень: 697
З нами з: 19 червня 2008, 18:09
Звідки: Прип'ять
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 28 рази

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення gruz » 20 квітня 2010, 23:19

Це не запит про допомогу.

Треба фото що є, що хочеться, що робилось, максимум подробиць, при наявності - лінк.
Yukka
Користувач
Користувач
Повідомлень: 87
З нами з: 14 квітня 2010, 19:00
Звідки: Львів - Місто Левів, а не Зайців!

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення Yukka » 21 квітня 2010, 09:49

Так, привіт, зрозумів...
Постараюсь все викласти. Сайт наразі на компі.. :( тому лінк не можу надати. Є потреба розмістити посилання на персональний атестат системи вебмані та ще деякі речі. Хочеться розмістити його з лівого боку, під меню як на малюнку 2 Зображення, один під одним... але вдається встромити туди лише 1 малюнок (як банер) а другого неможу туда поставити :(
Або (як варіант Б) розмістити малюнки в низу сайту [img]http://i078.radikal.ru/1004/b8/aebd604cc16e.jpg[/img]..але таж біда, 1 малюнок можу.. другий кудись тікає :( (задаю по ламерськи 2 різні банера для одного користувача та одної категорії)...

Прошу скерувати мене:
-як розміщати малюнки для моєї ситуації (як банери, чи якось по іншому)
-як заставити малюнки розміститись один під другим
-і як розмістити "кнопку" іншого сайту в потрібному місці? (потрібним вважатимемо ліву колонку після всіх меню..)

Err0r
Користувач
Користувач
Повідомлень: 32
З нами з: 20 жовтня 2007, 22:29

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення Err0r » 21 квітня 2010, 10:45

Для відображення малюнків в модулі краще використовуй тип модуля "Звичайний HTML", а не "Банер". Тоді зможеш розставляти малюнки як заманеться і міняти їх розмір.
Yukka
Користувач
Користувач
Повідомлень: 87
З нами з: 14 квітня 2010, 19:00
Звідки: Львів - Місто Левів, а не Зайців!

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення Yukka » 21 квітня 2010, 10:52

Err0r писав:Для відображення малюнків в модулі краще використовуй тип модуля "Звичайний HTML", а не "Банер". Тоді зможеш розставляти малюнки як заманеться і міняти їх розмір.
ось тут трохи детальніше можна?.. це типу створити статтю - без розділу та категорії, вставити туди те що мені необхідно..і далі розмістити її в те місце що я вважаю за потібне?!..
так?
Err0r
Користувач
Користувач
Повідомлень: 32
З нами з: 20 жовтня 2007, 22:29

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення Err0r » 21 квітня 2010, 11:00

ні, пишу по кроках:
1) Розширення
2) Менеджер модулів
3) Новий (правий верхній кут), створюємо новий модуль
4) Тип: Звичайний HTML
5) Редагуємо і ставимо на необхідну позицію цей модуль
6) радіємо і п"ємо квас)
Yukka
Користувач
Користувач
Повідомлень: 87
З нами з: 14 квітня 2010, 19:00
Звідки: Львів - Місто Левів, а не Зайців!

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення Yukka » 21 квітня 2010, 11:22

Err0r писав:...6) радіємо і п"ємо квас)
чи краще пиво славетного міста Лева? :) :beer:

Err0r
Користувач
Користувач
Повідомлень: 32
З нами з: 20 жовтня 2007, 22:29

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення Err0r » 21 квітня 2010, 12:27

Yukka писав:
Err0r писав:...6) радіємо і п"ємо квас)
чи краще пиво славетного міста Лева? :) :beer:
Можна й пиво, але я за квас :beer:
Аватар користувача
gruz
Користувач
Користувач
Повідомлень: 697
З нами з: 19 червня 2008, 18:09
Звідки: Прип'ять
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 28 рази

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення gruz » 21 квітня 2010, 12:41

12 прикмет характеру українського націоналіста
...
11. Здоровий - це значить, що він хоче бути здоровим. Він хоче, щоби молоде українське покоління було здорове. Україна потребує сильних і здорових тілом та духом синів. Тому він у міру можливості направляє та поширює руханку і спорт, не нищить свого здоров'я гулящим життям та вживанням трут - не п'є і не курить. В українського націоналіста велика ідея в серці, вогонь революційного духа в грудях.
...
Yukka
Користувач
Користувач
Повідомлень: 87
З нами з: 14 квітня 2010, 19:00
Звідки: Львів - Місто Левів, а не Зайців!

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення Yukka » 21 квітня 2010, 12:55

Гг... мене радує, що тут люди за здоровий образ життя, без "трут"!!!
Сам теж практично не вживаю алкоголю (у різних його проявах), хіба як заставляє обстановка - то бокал білого вина, а з тютюном не знайомий взагалі, не вважав будь-коли це модним, стильним, необхідним і так далі..
Покоління п'яниць, горілку п'єте, як просту воду,
Знищуючи духовну вроду свого власного народу,
Називаєте цей маразм гордістю національною,
Перетворюєте у свято таку дурницю банальну.
Невже не розумієте, любов до зла знищить вас,
Краще б ви пили народний напій, який називається квас.
Та нє! Верх беруть інстинкти і бажання ниць,
Алкогольний бізнес процвітає серед покоління п'яниць.
Квас.. :( зараз з розвитком хімічної промисловості будь-який автентичний корисний напій може нести загрозу організму!
Аватар користувача
gruz
Користувач
Користувач
Повідомлень: 697
З нами з: 19 червня 2008, 18:09
Звідки: Прип'ять
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 28 рази

Re: Допоможіть ламеру =(

Повідомлення gruz » 21 квітня 2010, 13:18

Код: Виділити все

будь-який автентичний корисний напій може нести загрозу організму!
Це не підстава вживати піво та інший алкоголь.

Стану модератором і повидаляю нафіг з форуму всіх, хто вживає алкоголь. Лишусь сам.


  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Joomla! 1.5”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: 0 і 0 гостей