Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Форуми по лінійці Joomla 1.5.x.
Аватар користувача
DRLU
Користувач
Користувач
Повідомлень: 16
З нами з: 23 жовтня 2015, 18:43

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення DRLU » 23 жовтня 2015, 18:48

Вітання! Підкажіть будь-ласка, як до кожного пункту меню, яким відповідає певна категорія, у дужках прописати кількість матеріалів. Наприклад:

Авто (20)
Ігри (10)
Музика (40)

Буду дуже вдячний за будь-яку відповідь, перелистав безліч інформації, але як це зробити саме в J 1.5 на шаблоні Ja Purity не знайшов.

Аватар користувача
Dutch
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 1187
З нами з: 28 жовтня 2006, 18:49
Звідки: Київ
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 12 рази
Контактна інформація:

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення Dutch » 24 жовтня 2015, 00:03

Готового рішення — лише писати модуль.

Відправлено через 1 хвилину 26 секунди:
Є стандартний модуль який відображає категорії і у ньому, здається є кількість статей, але потрібно дивитися, можливо помиляюся.
Аватар користувача
DRLU
Користувач
Користувач
Повідомлень: 16
З нами з: 23 жовтня 2015, 18:43

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення DRLU » 24 жовтня 2015, 11:48

Стандартного модуля я не знайшов. Теоретично можна вставити лічильник матеріалів категорії в дужки. Але де цей скрипт і куди його вставляти - я собі поки що не уявляю.
Аватар користувача
Dutch
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 1187
З нами з: 28 жовтня 2006, 18:49
Звідки: Київ
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 12 рази
Контактна інформація:

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення Dutch » 02 листопада 2015, 10:36

Я мав на увазі стандартний модуль Joomla «Статті. Категорії»!

Там є наступні параметри:
  • Показати кількість статей
  • Показувати підкатегорії
  • а також можна обрати кореневу категорію, кількість перших категорій та максимальну глибину рівня
Аватар користувача
DRLU
Користувач
Користувач
Повідомлень: 16
З нами з: 23 жовтня 2015, 18:43

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення DRLU » 02 листопада 2015, 11:41

Але там не має параметру, як в дужках вказати кількість матеріалів категорії.

Аватар користувача
Dutch
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 1187
З нами з: 28 жовтня 2006, 18:49
Звідки: Київ
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 12 рази
Контактна інформація:

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення Dutch » 02 листопада 2015, 17:30

DRLU писав:Але там не має параметру, як в дужках вказати кількість матеріалів категорії.
Перепрошую, цей модуль э в Joomla 3!

Відправлено через 1 хвилину 39 секунди:
Взагалі Joomla 1.5 вже не підтримується э велика загроза, що вас можуть взламати.

Рекомендую мігрувати/оновити сайт на Joomla 3.х!!!

Тут і розширень буду більше й можливо на JED вже є подібна реалізація у більш розгорнутому вигляді!
Аватар користувача
DRLU
Користувач
Користувач
Повідомлень: 16
З нами з: 23 жовтня 2015, 18:43

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення DRLU » 02 листопада 2015, 19:35

І що, цей модуль зробить те, що я хочу? Взагалі-то, я користувався довгий час Joomla 2.5, і не проти перейти на 3-тю версію, однак шаблон, який я використовую Ja purity адаптований під 1,5. Тому, думаю, оновлення буде хворобливим для сайту, для модулів. А щодо взлому, я чув, що її не так легко хакнути, ніж останні версії. Чи це не правда?
Аватар користувача
Dutch
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 1187
З нами з: 28 жовтня 2006, 18:49
Звідки: Київ
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 12 рази
Контактна інформація:

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення Dutch » 02 листопада 2015, 20:41

DRLU писав:Джерело цитати А щодо взлому, я чув, що її не так легко хакнути, ніж останні версії. Чи це не правда?
Ні. це не правда. Joomla 1.5 дуже болюча у цьому плані, адже оновлень не виходить для неї, а розробники не оновлюють розширення під цю версію.
Тобто якщо не джумлу хакнуть, то одне зі сторонніх розширень!

Оновити шаблон не так вже й важко під будь-яку версію!
Аватар користувача
olkolon
Користувач
Користувач
Повідомлень: 38
З нами з: 16 серпня 2014, 10:37
Звідки: Харків
Дякував (ла): 1 раз
Контактна інформація:

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення olkolon » 02 листопада 2015, 22:10

Лучше перейти на Джумлу 3. Шаблоны есть похожие, JA T3 Blank и другие. Модули многие хоть и не пишут разработчики, но работают и с 3-й. А много уже более лучших для Joomla 3 разработанных.

Відправлено через 1 хвилину 48 секунди:
Dutch писав:Джерело цитати
DRLU писав:Джерело цитати А щодо взлому, я чув, що її не так легко хакнути, ніж останні версії. Чи це не правда?
Ні. це не правда. Joomla 1.5 дуже болюча у цьому плані, адже оновлень не виходить для неї, а розробники не оновлюють розширення під цю версію.
Тобто якщо не джумлу хакнуть, то одне зі сторонніх розширень!

Оновити шаблон не так вже й важко під будь-яку версію!
100%. После взлома сторонних приложений (имели дыры и не обновлялись) перешел в свое время на 2.5, а потом на 3...

Аватар користувача
DRLU
Користувач
Користувач
Повідомлень: 16
З нами з: 23 жовтня 2015, 18:43

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення DRLU » 02 листопада 2015, 22:56

Dutch писав:Джерело цитати Оновити шаблон не так вже й важко під будь-яку версію!
Не так вже й важко, це клацнути на кнопку "Оновити" і отримати оновлену Joomla 3, з усіма збереженими модулями, плагінами, компонентами??
olkolon писав:Джерело цитати 100%. После взлома сторонних приложений перешел в свое время на 2.5, а потом на 3...
Наприклад? В чому полягали взломи?
minamo
Користувач
Користувач
Повідомлень: 85
З нами з: 09 липня 2014, 11:11
Звідки: UA, Kharkiv
Подякували: 5 рази

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення minamo » 02 листопада 2015, 23:02

Шаблон тут абсолютно не причем.
Если меню строится при помощи стандартного модулю меню, смотрите файлы в каталогах
templates/ваш_шаблон/html/mod_menu
или (если в шаблоне сайта шаблон модуля не переопределен)
modules/mod_menu/tmpl
Для 1,5 точно не скажу, нет под рукой, а разворачивать лень, в 3-ке смотрим файл
default_component.php
Ищем, где прописываются href для ссылок.
В 3-ке это выглядит так:

Код: Виділити все

 .... href="<?php echo $item->flink; ?>" ...
Далее, все как обычно: проверка ссылки на view=category (чтобы не делать запросы, например для ссылки на один материал), получение id-категории, запрос в БД, вывод результата.

Думаю, за час-другой напишите без проблем. Хотя не представляю, что дает такая плюшка, кроме лишних запросов в базу.
Аватар користувача
DRLU
Користувач
Користувач
Повідомлень: 16
З нами з: 23 жовтня 2015, 18:43

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення DRLU » 02 листопада 2015, 23:22

minamo писав:Джерело цитати modules/mod_menu/tmpl
У мене такої теки узагалі нема. Я використовую шаблон Ja Purity. Натомість є тека modules/mod_mainmenu/tmpl/default.php - і тут нема даного коду:
.... href="<?php echo $item->flink; ?>" ...

Аватар користувача
Dutch
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 1187
З нами з: 28 жовтня 2006, 18:49
Звідки: Київ
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 12 рази
Контактна інформація:

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення Dutch » 02 листопада 2015, 23:46

DRLU писав:Джерело цитати Не так вже й важко, це клацнути на кнопку "Оновити" і отримати оновлену Joomla 3, з усіма збереженими модулями, плагінами, компонентами??
Для початку непогано оновити усі розширення для своєї версії Joomla, скажімо це версія 2.5.
Далі добре було б відключити системні плагіни сторонніх розширень, а то й інших груп.
Звичайно це все потрібно робити локально!
Окрім розширень не забудьте оновити шаблон!

Мінімум ми зробили й можемо почати оновлення до Joomla 3.

Після того як оновлено сайт йдемо до менеджера оновлень Joomla, знищуємо кеш оновлень і встановлюємо оновлення які могли прийти під нову лінійку системи.

Далі переглядаємо які розширення не оновлені і звертаємося до сайтів розробників. Якщо розширення розвивається, то є ймовірність того, что під Joomla 3 ви знайдете нові версії. Встановлюємо їх.

Ну, а тепер починаємо вмикати плагіни один за одним.

Якщо ж у вас виникла помилка або білий екран, то маємо конфлікт з плагіном. У цьому випадку можна перейменувати теку з плагіном, наприклад поставити на початку назви теки нижнє підкреслення. В адмінці тоді підключаємо цей плагін і розбираємося у чому річ. Можливо плагін чи розширення не підтримується на Joomla 3, тоді на JED необхыдно шукати аналоги.

Взагалі міграція на Joomla 3 займає хвилин 10 для великих проектів і менше 2 хвилин для простеньких сайтів.
minamo
Користувач
Користувач
Повідомлень: 85
З нами з: 09 липня 2014, 11:11
Звідки: UA, Kharkiv
Подякували: 5 рази

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення minamo » 03 листопада 2015, 07:44

DRLU писав:Джерело цитати modules/mod_mainmenu/tmpl/default.php
Значит, разбирайтесь с кодом этого файла
Аватар користувача
DRLU
Користувач
Користувач
Повідомлень: 16
З нами з: 23 жовтня 2015, 18:43

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення DRLU » 03 листопада 2015, 12:11

Dutch писав:Джерело цитати Для початку непогано оновити усі розширення для своєї версії Joomla, скажімо це версія 2.5.
Далі добре було б відключити системні плагіни сторонніх розширень, а то й інших груп.
Звичайно це все потрібно робити локально!
Окрім розширень не забудьте оновити шаблон!
Сайт щодня відвідує тисячі людей, якщо я почну зараз вищеперелічені дії, то це вплине на його роботу. Є модулі, котрі на Joomla 3 знайти неможливо, або принаймні треба дуже довго постаратися, щоб їх знайти. Оновлений шаблон - це теж проблеми, тому що його потрібно оптимізувати. Саме, зі згаданих причин, я вирішив не оновлюватись і зберегти все як є, тим більше все стабільно працює. Та й мені, чесно кажучи, навіть інтерфейс адмінки трійки не подобається, в J 1,5 все набагато виваженіше. А з дірами я попрацюю, думаю можна їх якось заблокувати.
Аватар користувача
Dutch
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 1187
З нами з: 28 жовтня 2006, 18:49
Звідки: Київ
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 12 рази
Контактна інформація:

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення Dutch » 04 листопада 2015, 03:06

Так ви ж не на живому сайті це робіть! Зробіть бекап і локально мігруйте на Joomla 3. Подивіться чи все працює. Потім перенесіть на піддомен та поюзайте на налаштуваннях сервера, ну і вже потім можна сміливо зносити старий сайт та з піддомену перенести на основний.

Ну або найміть профі для міграції, який вам все це зробить за винагороду та зекономить ваш час!

Можете дати оголошення в форумі Робота та співпраця знайдуться ті хто допоможе у вирішені проблеми!

Аватар користувача
DRLU
Користувач
Користувач
Повідомлень: 16
З нами з: 23 жовтня 2015, 18:43

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення DRLU » 04 листопада 2015, 13:08

Добре, я подумаю над цим. Але давайте повертемось до теми. Чи можлива така реалізація лічильника матеріалів категорії в меню на Joomla 1.5? Я знаю, що можлива, може хтось поділиться кодом чи ідеями, окрім вже висловлених?
minamo
Користувач
Користувач
Повідомлень: 85
З нами з: 09 липня 2014, 11:11
Звідки: UA, Kharkiv
Подякували: 5 рази

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення minamo » 05 листопада 2015, 11:41

DRLU писав:Джерело цитати Добре, я подумаю над цим. Але давайте повертемось до теми. Чи можлива така реалізація лічильника матеріалів категорії в меню на Joomla 1.5? Я знаю, що можлива, може хтось поділиться кодом чи ідеями, окрім вже висловлених?
По теме - Вам предложили схему реализации, осталось только разобраться с модулем меню и дописать код.
Аватар користувача
DRLU
Користувач
Користувач
Повідомлень: 16
З нами з: 23 жовтня 2015, 18:43

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення DRLU » 05 листопада 2015, 13:16

minamo писав:Джерело цитати По теме - Вам предложили схему реализации, осталось только разобраться с модулем меню и дописать код.
Схему реалізації я знав й сам, а конкретно куди вписувати, у який файл для моєї версії Joomla і шаблону - ніхто точно не підказав.
minamo
Користувач
Користувач
Повідомлень: 85
З нами з: 09 липня 2014, 11:11
Звідки: UA, Kharkiv
Подякували: 5 рази

Як до пунктів меню у дужках прописати кількість матеріалів?

Повідомлення minamo » 05 листопада 2015, 18:25

DRLU писав:Джерело цитати
minamo писав:Джерело цитати По теме - Вам предложили схему реализации, осталось только разобраться с модулем меню и дописать код.
Схему реалізації я знав й сам, а конкретно куди вписувати, у який файл для моєї версії Joomla і шаблону - ніхто точно не підказав.
minamo писав:Джерело цитати осталось только разобраться с модулем меню и дописать код.


  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Joomla! 1.5”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: 2 і 0 гостей