JoomFish детально

Розширення для створення багатомовного сайту на базі сторонніх розширень.
Сергій

JoomFish детально

Повідомлення Сергій » 09 листопада 2007, 00:24

Хтось може детально на пальцях розказати про рибку. Потрібно зробити сайт на трьох мовах (рус-укр-анг) зараз сайт на рос мові. Пробую використовувати версію 1.8.0.
Мені потрібно зрозуміти сам алгоритм роботи з рибкою.
Ну наприклад.
1. Як і де перекладати компоненти, як їх потім загрузити.
2. Як перекласти текст.
Перевірив усі встановлені в мене на сайті компоненти дружать з рибкою (тобто в мене один компонент автостенд, а інші стандартний набір)

Для початку хотілося б почути як перекласти статичну інфу менюшки, заголовки розділів і т.д.
Наперед вдячний за відповіді.  :)

Besedin
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 379
З нами з: 19 травня 2007, 15:29
Звідки: Київ - Дубно

Re: JoomFish детально

Повідомлення Besedin » 10 листопада 2007, 14:50

Там все дуже просто. Заходиш у адмінку і в підпункті Translations перекладаєш свій контент. Обираєш зправа мову, для якої потрібен переклад, тоді елемент, який потрібно перекласти (меню, розділи, категорії і т.д.) Не забудь опублікувати переклади. Якщо щось не розбереш - стукай в аську ;)

якщо використовуєш джумлу Рашн Едішн, то там можуть бути глюки при перекладі менюшок. Сам тільки сьогодні вирішив цю проблему
Востаннє редагувалось 10 листопада 2007, 14:54 користувачем Anonymous, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
Dutch
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 1181
З нами з: 28 жовтня 2006, 18:49
Звідки: Київ
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 12 рази
Контактна інформація:

Re: JoomFish детально

Повідомлення Dutch » 10 листопада 2007, 16:15

Краще тоді вже не через асю розбирати принцип роботи, а у цій темі.
Це знадобиться іншим, не потрібно буде у майбутньому декілька раз повертатись до цієї теми.

До речі, нещодавно вийшла стабільна версія 1.8.
Читайте в новинах.
1.8. відрізняється від 1.7 та бета/РС версії 1.8!
Besedin
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 379
З нами з: 19 травня 2007, 15:29
Звідки: Київ - Дубно

Re: JoomFish детально

Повідомлення Besedin » 10 листопада 2007, 16:26

При встановленні JF 1.8 Stable на Joomla! 1.0.12 RE можоиві помилки. У мене наприклад була помилка бази 1064 (неправильний синтаксис) при перекладі менюшок. Вирішив це видаленням рядку c.published >= 0 з файлу menu.xml :) Не знаю чи це правильно, але саме це і допомогло. Поки що помилок ніяких немає.
Аватар користувача
Dutch
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 1181
З нами з: 28 жовтня 2006, 18:49
Звідки: Київ
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 12 рази
Контактна інформація:

Re: JoomFish детально

Повідомлення Dutch » 10 листопада 2007, 16:31

GOodm@n писав:При встановленні JF 1.8 Stable на Joomla! 1.0.12 RE можоиві помилки. У мене наприклад була помилка бази 1064 (неправильний синтаксис) при перекладі менюшок. Вирішив це видаленням рядку c.published >= 0 з файлу menu.xml :) Не знаю чи це правильно, але саме це і допомогло. Поки що помилок ніяких немає.

Код: Виділити все

<filter>c.published >= 0</filter>
замінюємо на

Код: Виділити все

<filter>c.published >= 0</filter>
тобто:
>= замінили на >=

Річ в тому, що деякі версії БД по різному сприймають символ > в рядку запиту!

Besedin
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 379
З нами з: 19 травня 2007, 15:29
Звідки: Київ - Дубно

Re: JoomFish детально

Повідомлення Besedin » 10 листопада 2007, 16:48

Лови +
Хороша підказка!
Вчора весь код передивлявся що не так, а тут сьогодні дійшов висновку що вистачить видалити лише 1 рядок  :)

А що цей параметр робить?
Аватар користувача
Dutch
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 1181
З нами з: 28 жовтня 2006, 18:49
Звідки: Київ
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 12 рази
Контактна інформація:

Re: JoomFish детально

Повідомлення Dutch » 10 листопада 2007, 17:46

Цей параметр вливає на фільтр (бачиш різні поля над табличкою? - ось на це впливає. Зручно використовувати коли багато матеріалів!)
Besedin
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 379
З нами з: 19 травня 2007, 15:29
Звідки: Київ - Дубно

Re: JoomFish детально

Повідомлення Besedin » 10 листопада 2007, 17:56

все ясно, я так і думав
Сергій

Re: JoomFish детально

Повідомлення Сергій » 11 листопада 2007, 23:07

В мене э наприклад такий компонент DFContact. Як з допомогою JoomFish перевести самі назви форм на три мови. Я так зрозумів потрібно щоб JoomFish його бачила тобто створити XML файли. Як їх створити тобто сам шаблон. Хоча ні з допомогою XML файлів JoomFish бачить контент який відображається з допомогою компонента. А ось як сам компонент перекласти. Тобто створити три файли перекладу на трьох мовах і при переключенні щоб мінявся інтерфейс компонентів на відповідну мову.

lamsds
Користувач
Користувач
Повідомлень: 7
З нами з: 10 січня 2008, 00:26
Звідки: Ukraine

Re: JoomFish детально

Повідомлення lamsds » 10 січня 2008, 00:31

1. Я встановив Joom!Fish саму останню версію, сконфігурував, вибираю пункт меню Translation а там нічого не має, а насправді є контент. В чому причина?

2. Як сконфігурувати модуль перемикача мов у вигляді іконок? Де взяти іконки?
vetal
Користувач
Користувач
Повідомлень: 8
З нами з: 09 січня 2008, 10:40
Звідки: Івано-Франківськ

Re: JoomFish детально

Повідомлення vetal » 10 січня 2008, 10:47

1. З випадаючих списків ("languages" та "content elements") виберіть мову та контент відповідно, тоді у Вас з"явиться перелік матеріалів для перекладу.

2. Зі списку модулів виберіть модуль "Joomfish! language selection", параметр "Appereance of language selector" встановіть "ul-list of images"
lamsds
Користувач
Користувач
Повідомлень: 7
З нами з: 10 січня 2008, 00:26
Звідки: Ukraine

Re: JoomFish детально

Повідомлення lamsds » 12 січня 2008, 16:48

Dutch писав:
GOodm@n писав:При встановленні JF 1.8 Stable на Joomla! 1.0.12 RE можоиві помилки. У мене наприклад була помилка бази 1064 (неправильний синтаксис) при перекладі менюшок. Вирішив це видаленням рядку c.published >= 0 з файлу menu.xml :) Не знаю чи це правильно, але саме це і допомогло. Поки що помилок ніяких немає.

Код: Виділити все

<filter>c.published >= 0</filter>
замінюємо на

Код: Виділити все

<filter>c.published >= 0</filter>
тобто:
>= замінили на >=

Річ в тому, що деякі версії БД по різному сприймають символ > в рядку запиту!
У мене теж така сама проблема, незнаю чому але так є:

Коли я обираю в панелі управління JoomFish-->Translation то спочатку начеб-то все нормально, а коли вибираю зі списка "Menus" то появляється наступне повідомлення про помилку
DB function failed with error number 1064
You have an error in your SQL syntax near '= 0 ORDER BY c.name LIMIT 0, 30' at line 5 SQL=SELECT c.id, c.name as title, c.name, c.params, c.type, c.checked_out as check_out, c.checked_out, c.checked_out_time, jfc.id as jfc_id, jfc.value as titleTranslation, jfc.modified as lastchanged, jfc.published as published, jfc.language_id, jfl.name as language, jfc.reference_id as jfc_refid FROM mryess_menu as c LEFT JOIN mryess_jf_content as jfc ON c.id=jfc.reference_id AND jfc.reference_field='name' AND jfc.reference_table='menu' LEFT JOIN mryess_languages as jfl ON jfc.language_id=jfl.id WHERE jfc.language_id IS NULL AND = 0 ORDER BY c.name LIMIT 0, 30
Коли я знову хочу увійти JoomFish--> Translation тоді в мене появляється вже і тут помилка з повідомленням
DB function failed with error number 1064
You have an error in your SQL syntax near '= 0 ORDER BY c.name LIMIT 0, 30' at line 5 SQL=SELECT c.id, c.name as title, c.name, c.params, c.type, c.checked_out as check_out, c.checked_out, c.checked_out_time, jfc.id as jfc_id, jfc.value as titleTranslation, jfc.modified as lastchanged, jfc.published as published, jfc.language_id, jfl.name as language, jfc.reference_id as jfc_refid FROM mryess_menu as c LEFT JOIN mryess_jf_content as jfc ON c.id=jfc.reference_id AND jfc.reference_field='name' AND jfc.reference_table='menu' LEFT JOIN mryess_languages as jfl ON jfc.language_id=jfl.id WHERE jfc.language_id IS NULL AND = 0 ORDER BY c.name LIMIT 0, 30
Хто знає вихід з цього положення? Підкажіть будь-ласка
Попробував те що написав Dutch link то не допомогло:(

Besedin
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 379
З нами з: 19 травня 2007, 15:29
Звідки: Київ - Дубно

Re: JoomFish детально

Повідомлення Besedin » 12 січня 2008, 17:59

яку версію Joomla використовуєш? у мене була така ж помилка на 1.0.12 RE. вирішив її тільки так як і писав вище + Датч ще удосконалив вирішення проблеми
lamsds
Користувач
Користувач
Повідомлень: 7
З нами з: 10 січня 2008, 00:26
Звідки: Ukraine

Re: JoomFish детально

Повідомлення lamsds » 14 січня 2008, 14:06

Joomla 1.0.8
tremix
Користувач
Користувач
Повідомлень: 1
З нами з: 05 січня 2014, 12:35

Re: JoomFish детально

Повідомлення tremix » 21 січня 2008, 05:10

розкажіть будь ласка в яку папку закидувати joomlafish
і як інсталювати)
Besedin
Команда підтримки
Команда підтримки
Повідомлень: 379
З нами з: 19 травня 2007, 15:29
Звідки: Київ - Дубно

Re: JoomFish детально

Повідомлення Besedin » 21 січня 2008, 09:51

в адмінці сайту шукаєш пункт "Установка/удаление" - "Компоненты" Далі шукай кнопку "Обзор" і вибирай архів Фіша. Після цього "Загрузить и установить". Все.

lamsds
Користувач
Користувач
Повідомлень: 7
З нами з: 10 січня 2008, 00:26
Звідки: Ukraine

Re: JoomFish детально

Повідомлення lamsds » 24 квітня 2008, 14:47

При встановленні компонента виникає така помилка

Код: Виділити все

Fatal error: Class 'HTML_joomfish_help' not found in /home/domen/public_html/cms/administrator/components/com_joomfish/install.joomfish.php on line 52
Тобто він появляється меню як компонент, але встановлений не коректно. Що робити?  :'(
lamsds
Користувач
Користувач
Повідомлень: 7
З нами з: 10 січня 2008, 00:26
Звідки: Ukraine

Re: JoomFish детально

Повідомлення lamsds » 22 травня 2008, 08:36

Мені ніхто не відповів, але вихід з своєї проблеми знайшов, можливо комусь і пригодиться ця інформація.

Fatal error: Class 'HTML_joomfish_help' not found in /home/domen/public_html/cms/administrator/components/com_joomfish/install.joomfish.php on line 52

Ця помилка виникла у мене від того, що стояли не відповідні права на директорії які я забув поставити при встановленні Joomla.
Аватар користувача
Dutch
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 1181
З нами з: 28 жовтня 2006, 18:49
Звідки: Київ
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 12 рази
Контактна інформація:

Re: JoomFish детально

Повідомлення Dutch » 31 травня 2008, 04:03

хм, цікаво...
можливо трабли з правами на папки і файли.
lamsds
Користувач
Користувач
Повідомлень: 7
З нами з: 10 січня 2008, 00:26
Звідки: Ukraine

Re: JoomFish детально

Повідомлення lamsds » 02 червня 2008, 20:26

Ще одна трабла, встановлюю JoomFish і swMenuPro, після установки swMenu видає помилку про

Код: Виділити все

Deprecated use of Mambelfish. Request URL : /cms/index.php

Please contact the author of this component/module/mambot with the details in this message.

In the meantime the following function reference can be commented out and translation should not be affected.
File : mod_swmenuprofunctions.php
Line : 216
Function : translate
Що це може бути?


  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Багатомовність”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: 0 і 0 гостей