Joomla! Україна

Блоги — цікаві статті та записи про Joomla, програмування, верстку та інше.
  • Версія Joomla! 5.0.3 від 20.02.2024
  • 60 записи в блогах
  • 791 новини та статті
     

Hostinger — огляд безкоштовного хостингу!

21.12.2011, 19:48  |  Прочитано: 25300 раз  |  Хостинг та домени  |  Автор: Андрей Друк | E-mail

(0 голоси)

Нещодавно побачив банер Hostinger на Вашому сайті і в мене виникло бажання написати невеликий огляд цього безкоштовного хостингу. Можливо Вам він допоможе зробити власні висновки про цей сервіс.

Що ж почнемо напевно із самого сайту hostinger.com.ua. Як на мене, дизайн виконано непогано, але в кожного свої смаки та погляди на це. Можливо трохи «переборщили» із кольором, але загальне враження позитивне принайні тому, що до цього використовували такий самий дизайн як і на http://www.000webhost.com (власником цих хостингів є одна і та сама людина).

Набір послуг та характеристики

В кожному акаунті користувач отримає 2ГБ на диску та 100ГБ трафіку, як для безкоштовного сервіса дуже і дуже. Проте кількість баз даних обмежена, тільки 2 бази — «маловато»! Для «нубів» та школярів є конструктор сайтів. Також в панелі управління надається можливість автоматичної установки скриптів — Joomla, WordPress та інші. Всі скрипти на англійській мові. Хочу зазначити, що конструктор сайтів теж на англійській мові. Більш детальнішу інформацію про послуги можна переглянути тут. Шкода, що вони не підтримують CGI та Perl.

Реєстрація та панель управління

Акаунт створюється швидко, але в деяких відгуках я читав, що лист-активації надходив не одразу, більш того, деякі клієнти мали проблеми із кодуванням листа, в якому вказано деталі акаунта. Коментувати це не буду, оскільки в мене реєстрація пройшла без проблем і лист прийшов із нормальний кодуванням. При створенні акаунта є дві опції – своє доменне ім‘я або їх безкоштовний піддомен *.16mb.com. В одному профілі можна створити необмежену кількість акаунтів і паркованих доменів.

На сайті Hostinger зазначено, що вони надають Cpanel — дуже схожа, але напевно все ж таки це не вона. Також в панелі управління є декілька непереведених слів та речень, зокрема в «Авто-Устанощик» — описи скриптів половина на російській, половина на англійській. Чому не доробили не розумію. Можливо виправлять скоро. В панелі є SSH-консоль, але в ній можна використати тільки деякі команди. Є можливість додавати крон-завдання — робить чи не робить сказати не можу, тому що не користувався ними.

Спочатку вони підтримували SMTP, POP3 та IMAP, з недавнього часу відключили SMTP, аргументували тим, що розсилається багато спаму. Є можливість використовувати Webmail та інші поштові провайдери, змінюючи МХ записи.

Uptime та Support

Сервер працює стабільно останнім часом, але нещодавно були проблеми із MySQL сервером та мережею у дата центрі. Таке буває рідко, але все ж таки буває. Сервери знаходяться у дата центрі IceColo (Манчестер), далеко, але сайти грузяться швидко. Інколи сайти бувають недоступними на декілька секунд — після чистки куків так кешу знов роблять нормально. Чи є ця проблема хостингу, чи вона є локальною сказати важко, але люди пишуть те саме у відгуках і факт остається фактом.

Технічна підтримка користувачів надається переважно в тікетній системі, на форумах Hostinger та в групах вКонтакті та Facebook і тільки по буденних днях с 10:00 до 19:00. Якщо відкривати тікет в цей проміжок часу, тоді відповідають швидко.

Умови користування та обмеження

Перед реєстрацією раджу всім обов’язково ознайомитись з правилами. Особисто зверніть увагу на те що, вони забороняють використовувати зламані (Nulled) скрипти та встановлювати чати. Мій акаунт було заблоколвано через добу після того, як я встановив IPBoard. Написав запит в підтримку, доступ поновили, але сказали щоб я встановив ліцензію або видалив файли. Більше інформації про умови використання можна знайти тут.

Платні послуги

Зараз вони не надають платні послуги, проте обіцяють запустити їх найближчим часом. Які будуть ціни подивимось...

Висновки

Бажання рекламувати або застерігати когось від використання цього сервіса в мене не виникає. Є свої мінуси і свої плюси, нехай кожен користувач вирішує сам!

Написати коментар