Joomla! Україна

Блоги — цікаві статті та записи про Joomla, програмування, верстку та інше.
  • Версія Joomla! 5.0.3 від 20.02.2024
  • 60 записи в блогах
  • 791 новини та статті
     

SEO чек-лист для оптимізації статей перед публікацією

27.04.2017, 12:07  |  Прочитано: 16572 раз  |  SEO  |  Автор: Денис Носов Друк | E-mail

(0 голоси)

Недостатньо написати хороший текст, важливо правильно його підготувати та подати читачам. Професійний SEO-спеціаліст обов'язково перевірить статтю на предмет відповідності всім формальним правилам оформлення.

Правильно структурувати і розмітити текст — істотна частина успіху публікації. Якісна верстка є не менш значущою, ніж високоякісний контент. І, навпаки, без дотримання правил оформлення навіть найцікавіша інформація важко буде сприйматися. А це завжди відтік аудиторії. Саме тому щоразу необхідно намагатися прибирати все зайве й додавати необхідні елементи в текст. Для цього корисно мати під рукою чек-лист для оптимізації. Перед публікацією будь-якої статті перевірте її за всіма пунктами такого списку: це дозволить істотно покращити результат.

Будь-який текст починається з заголовка. Крім того, корисно вибудувати систему підзаголовків і завжди звертати увагу на їх структуру. Підзаголовки створюються для того, щоб зачепити читачів, тих хто дивиться на текст по діагоналі. Їх оформляють тегами <h2> - <h6>. Тег <h1> ставиться у заголовок.

Окрему увагу варто приділити ключовими словами. Корисно використовувати ключове слово в заголовку. В цілому, слова-ключі повинні бути ненав'язливі та вільно розподілені по всьому тексту. Не варто концентрувати їх в одному абзаці. Обов'язково слід перевірити текст на «заспамленість», щоб уникнути передозування будь-якого слова — тут мова не тільки про ключі.

Внутрішнє перепосилання знадобиться для того, щоб направити читача зі статті, на яку він потрапив, в інші матеріали сайту. Варто користуватися цим прийомом і за можливості ставити посилання на відповідні сторінки свого сайту. Це дозволить зацікавити відвідувача іншими матеріалами вашого ресурсу.

Не потрібно забувати про форматування тексту. Тут правила прості. По-перше, завжди розбивайте текст на абзаци. Цей безпрограшний прийом полегшує сприйняття інформації. У потрібних місцях може бути корисно використовувати виділення жирним і / або курсивом. Важливий момент: надлишок виділень перевантажує текст, робить його строкатим і нечитабельним. Тому варто витримувати міру і баланс.

Зауважте, що не варто нехтувати списками та таблицями. Їх доречно складати для більшої структурованості інформації, особливо коли однотипних даних багато. Практично кожен список, коли він на своєму місці, істотно полегшує читання тексту, приковує увагу, допомагає запам'ятовувати інформацію. Однак, не варто робити список заради списку.

Не забувайте про візуальний контент. Оформляти його також варто відповідно простих правил. Вставляти зображення варто з обов'язковим атрибутом <alt> і зрозумілою назвою.

Пункт про унікальність статті є важливим. Для перевірки існує безліч ресурсів, які працюють онлайн і офлайн. Оберіть оптимальний для вас: вони відрізняються глибиною і детальністю перевірки. Бажано перевіряти текст через декілька таких ресурсів, що допоможе гарантовано уникнути плагіату. Унікальна стаття — правило хорошого тону та запорука хороших показників під час індексації.

Один з важливих пунктів: потрібно прописувати мета-теги <title> і <description>. Як приклад тут приведена головна сторінка постачальника карткових ігор, де у них є наступні мета-теги:

<title>ExampleSocialSite: реєстрація нового облікового запису.</title>

<meta name="description" content="Автор: Т.Г. Шевченко. Художник: В.Г. Петренко. Категорія: Книги. Ціна: 177,99 грн. Об'єм: 784 стр.">

Правильно прописані мета-теги дозволили ресурсу зайняти перше місце на google.ua з ключовими словами, такими як «покер в Інтернеті». Це не випадковість, а всього лише чітке дотримання інструкції правильного оформлення контенту.

Варто зауважити, що існують автоматизовані чек-листи для перевірки дотримання всіх умов оптимізації. Так, спеціальне розширення для Joomla являє собою чек-лист, який показує ті пункти оптимізації, які не дотримано в тексті. Це дозволяє перевіряти статтю швидко та легко. До того ж, з таким розширенням напевно можна уникнути помилок і не потрібно перевіряти текст вручну.

Який би спосіб оптимізації ви не обрали, важливо розуміти, що ця реміснича та багато в чому рутинна робота — запорука успіху. Дотримання всіх пунктів оптимізації допомагає створювати статтю, яка буде працювати і приносити користь сайту.

Написати коментар