Joomla! Україна

Дізнавайся про останні події української та світової спільноти
  • Версія Joomla! 5.1.0 від 16.04.2024
  • 60 записи в блогах
  • 791 новини та статті
     

Нова версія Joom!Fish 1.8 - створення багатомовності на сайті

05.09.2007, 19:19  |  Новини розширень Joomla!  |  Денис Носов

Вийшов новий реліз кандидат одного з популярних компонентів, за допомогою якого можна легко створити на одному сайті підтримку додаткових мов - Joom!Fish 1.8 RC.

У новій версії Joom!Fish, після трьох місячного тестування, завершення поставленіх задач та усунення помилок з'явилися нові функції та покращена робота компонента:

Можливість створення додаткової мови

Ця функція забезпечує доступність до змісту сайту користувачем. На практиці це виглядає так: якщо не існує перекладу у первинній мові, то може використовуватися додаткова мова, наприклад, для української мови можна встановити додаткову мову російську, а для американської-англійської - англійську і т.д. Це збільшить ймовірність того, що зміст буде доступний користувачам, які володіють сусідніми або схожими мовами.

Повний перегляд сайту із неактивним перекладом на іншу мову

Ця функція забезпечує пластичну роботу із перекладом он-лайн. Тобто, щоб користувачі сайту не бачили результати перекладу у процесі роботи над додатковою мовою, то можна включити робочу версію для певних груп користувачів (Менеджер, Адміністратор і т.д.).

Перегляд паралельного перекладу

Можливість перегляду робочого перекладу може надавати і Візуальний редактор. Щоб переглянути як буде виглядати стаття на іншій мові разом із оформленням сайту Вам потрібно спочатку зберегти статтю та відкрити її на сайті. Саме функція перегляду паралельного перекладу надає можливість перегляду робочої статті в оформлені сайту разом із оригіналом та перекладом.

Бот альтернативних мов

Якщо у попередніх версія стаття яка не мала перекладу могла містити повідомлення, на кшталт "Переклад для цієї статті відсутній", або оригінал, то оновлений бот дає можливість вибрати альтернативну мову на яку перекладено статтю. Перелік мов може бути представлений у вигляді списку або прапорців. Якщо ж переклад для статті існує, то він буде завантажений за замовчуванням. Керування боту відбувається у конфігурації компонента.

Завантажити:

Додаткова інформація:

Читайте також