Joomla! Україна

Дізнавайся про останні події української та світової спільноти
  • Версія Joomla! 5.0.3 від 20.02.2024
  • 60 записи в блогах
  • 791 новини та статті
     

Технологія THUNDERBOLT™ від Intel

16.03.2012, 10:09  |  Новини мережі  |  Коля Чолій

altРік назад, 24 лютого, корпорація Intel анонсувала новий високошвидкісний інтерфейс Thunderbolt ™ для ПК, який об’єднує високошвидкісну передачу даних і HD-відеопотік. Дана технологія підтримує обмін даних на швидкості 10 Гбіт/c, що дозволяє передавати HD-відео без стиснення менш ніж за 30 с.

Поява на ринку технології Thunderbolt має відбутися вже в цьому році і вперше її буде реалізовано у новій лінійці ноутбуків Apple MacBook Pro.

Призначення і основні можливості

Технологія Thunderbolt ™ (попередня кодова назва — Light Peak) призначена для надшвидкої передачі інформації та спрощення підключення пристроїв. Як було уже вище сказано, у ній об’єднані високошвидкісна передача даних і HD-відео за допомогою одного кабелю на основі двох протоколів: PCI Express дозволяє підключатися до широкого спектру пристроїв, а DisplayPort — передавати зображення з роздільною здатністю понад 1080p і до восьми аудіоканалів одночасно. Інтерфейс Thunderbolt ™ сумісний з DisplayPort та існуючими адаптерами. Пристрої, що підтримують Thunderbolt ™, мають загальний роз’єм і дозволяють підключати пристрої послідовно один за другим.

Технологія Thunderbolt ™ відповідає вимогам професіоналів, що працюють з HD-відео. Оператори можуть використовувати пристрої з високою пропускною здатністю для захоплення або мікшування відео та аудіо, і отримувати результати обробки в режимі реального часу з низькою затримкою і точною синхронізацією. Завдяки пропускній здатності до 10 Гбіт/с, мультимедійні файли передаються швидше, менше часу витрачається на попередній перегляд і редагування відео, на доступ до архівного контенту. У мобільних пристроях (особливо в надтонких ноутбуках) завдяки встановленні єдиного роз’єму, досягається економія місця. Можливості HD-дисплеїв і високошвидкісних пристроїв вдома та в офісі розширюються. Thunderbolt ™ доповнює інші стандарти введення/виведення даних, підтримувані Intel.

Intel працює з виробниками продуктів, що підтримують технологію Thunderbolt ™, включаючи комп’ютери, монітори, пристрої зберігання даних, аудіо/відео пристрої, камери, док-станції і багато іншого. Про плани підтримки Thunderbolt ™ в своїх продуктах вже оголосили — Aja, Apogee, Avid, Blackmagic, LaCie, Promise і Western Digital.

За інформацією intel.com