Joomla! Україна

Дізнавайся про останні події української та світової спільноти
  • Версія Joomla! 5.1.0 від 16.04.2024
  • 60 записи в блогах
  • 791 новини та статті
     

Оновлення порталу Львівської міської ради

28.07.2009, 01:35  |  Новини порталу  |  Денис Носов

Сьогодні відбувся старт оновленого порталу Львівської міської ради, який був розроблений Joomla! Україна та ЛКП МЦІТ.

З розвитком всесвітньої мережі та нових веб-технологій, потреби користувачів стають все більш високими. В епоху "web 2.0" та розвитком інформаційного простору, все більше та більше людей бажають отримувати найсвіжішу інформацію з першоджерела, яке в режимі "онлайн" пропонує найактуальніші новини на даний момент.

З самого початку, якщо Ви пам'ятаєте, Львівська міська рада створила свій перший сайт, ще у далекому 1997 році. Звичайно, це не можна було назвати сайтом - це була просто веб-сторінка з невеликим об'ємом інформації про місто та міську раду.

З 2005-2006 року сайт мерії, після 9-ти років, починає наздоганяти тодішні мережеві тенденції. У 2007 році запускається оновлений портал за підтримки Joomla! Україна.

Розвиток порталу розпочався із щільної співпраці ЛКП "Міський центр інформаційних технологій" та Некомерційної організації "Joomla! Україна" (офіційна акредитація Joomla! В Україні).

Joomla! Україна у рамках проекту "Впровадження сучасних веб-технологій на сайті державної установи" запропонувала Львівській міській раді новий підхід та концепцію у створенні інформаційного порталу. Разом із МЦІТ впродовж 3-х місяців сайт повністю трансформувався та покладено на нову сучасну платформу Joomla 1.5. На даний момент стартувала версія сайту ЛМР 3 RC1.

У даній версії порталу Львівської міської ради реалізовано наступне:

  1. Зміна дизайну, функціональної структури та юзабіліті (зручність інтерфейсу сайту, швидка навігація по сайту);
  2. Зміна структури змісту сайту. Зміст розкладено на певні сегменти, які мають свою ієрархію. 
  3. Застосовано нову методику привернення уваги користувача до тієї чи іншої тематики чи рубрики; 
  4. Введено банерну систему, яка ротує тільки певні рубрики, події чи новини. Усі банери оформлено у корпоративний стиль сайту. Введенням банерної системи не означає, що на сайті з'являться комерційні банери. Система призначена суто для внутрішнього використання та відкорковування статистики відвідувань. 
  5. Розгорнуто Прес центр для відвідувачів сайту. Відтепер усі новини різних структурних ланок міської ради для відвідувача будуть доступні із Прес центру. До прес центру увійдуть:
    • Новини ЛМР,
    • Актуально, 
    • Анонси, 
    • Новини управлінь ЛМР, 
    • Новини ЄВРО-2012 
    • та інше. 
  6. Введено нову версію Афіші (Туристична афіша), яка дозволяє переглядати актуальні на сьогодні події, а також відслідковувати події, які вже відбулися чи які будуть. Події можна переглядати через календар або через певні посилання в афіші.
  7. Розширена та структурована наступна інформація:
    • Інформація про владу Львова (міський голова, депутати та фракції, виконавчий комітет, департаменти, управління, райадміністрації та інше),
    • Інформація для львів'ян (справи комунальні, транспорт, вирішення проблем, соціальний захист, освіта)  та гостей міста (Туристу - історія міста, жовті сторінки і т.д.)

У фінальній версій сайту Львівської міської ради користувач отримає наступні сервіси та інструменти:

  1. Оновлені сервіси прогнозу погоди, розкладу руху поїздів та літаків онлайн,
  2. Буде впроваджено новий сервіс економічного спрямування (курси валют, фондові біржі, ціни на метали та інше), 
  3. За допомогою сервісу підписки на новини користувачі зможуть обирати цікаву їм інформацію та отримувати її електронною поштою, 
  4. Якщо користувач захоче зроби для себе більш зручний інтерфейс сайту, він зможе розташувати інформаційні блоки так як йому зручно, перетягнувши блоки з одного місця на інше, 
  5. Будуть оновлено версії сайту для мобільних пристроїв, 
  6. Основним напрямком Joomla! Україна є доступність інформації для людей з обмеженими можливостями. Тому Joomla! Україна та Львівська міська рада впровадить спеціальну текстову версію для людей із поганим зором.

Фінальна версія сайту буде першим взірцем проектування та введення  нових інформаційних, PR, веб, SEO технологій на рівні державних установ в Україні.

Особливу подяку за розробку сайту Львівська міська рада висловлює некомерційній організації Joomla! Україна в особі координатора проекту та веб-дизайнера Дениса Носова. У свою чергу ми висловлюємо подяку ЛКП "Міський центр інформаційних технологій" в особі Ірини Козак за плідну та тяжку співпрацю.

Інформація про введення оновленого інформаційного порталу Львівської міської ради буде представлена на самому порталі, у ЗМІ, на сайті Joomla! Україна, офіційному сайті Joomla! та спеціалізованих інтернет-виданнях.

Наші розширення, які ми реалізували на порталі ЛМР:

  1. JUMultithumb – плагін для створення міні-ескізів у статтях;
  2. JUNewsUltra – модуль відображення статей із зображеннями використання шаблонів;
  3. DGM Read Also (SEO) – модуль для відображення схожих статей за ключовими словами
  4. та інше.

Посилання:

Читайте також