Joomla! Україна

Дізнавайся про останні події української та світової спільноти
  • Версія Joomla! 5.0.3 від 20.02.2024
  • 60 записи в блогах
  • 791 новини та статті
     

В Україні з’явиться домен .УКР

05.03.2013, 13:09  |  Новини мережі  |  Денис Носов

Міжнародна організація з управління адресним простором в мережі ICANN на засіданні ради директорів 28 лютого вирішила делегувати Україні домен .УКР.

Це рішення ще повинне бути схвалене міністерством торгівлі США. Щоб доменна зона запрацювала, потрібно пройти ще кілька етапів стандартизації, технічних процедур, затвердження правил реєстрації доменів у зоні.

Реєстрація в доменній зоні може стартувати вже влітку цього року. За планами, пріоритет на реєстрацію дістанеться держорганам і компаніям, що володіють торговими марками. Буде дозволена реєстрація як російською, так і українською мовою.

Нагадаємо, що ICANN забронювала за Україною кириличний домен .УКР у березні 2011 року. Український мережевий інформаційний центр направив заявку на видачу Україні кириличного домену ще восени 2009 року і вже навесні 2010 року збирався відкрити в зоні .УКР реєстрацію доменних імен. Однак тоді кілька учасників координаційної ради УМІЦ не підписали заявку, що загальмувало виділення зони.

На думку деяких експертів, .УКР зможе конкурувати з .UA, в якому українські компанії не можуть зараз реєструвати домени, не маючи документів про реєстрацію торгової марки.

Читайте також