Joomla! Україна

Дізнавайся про останні події української та світової спільноти
  • Версія Joomla! 5.1.0 від 16.04.2024
  • 60 записи в блогах
  • 791 новини та статті
     

Вперше в історії Joomla: проект з GSOC потрапить в нові версії Joomla

18.08.2012, 03:17  |  Новини порталу  |  Денис Носов

Вперше в історії Joomla проект з GSOC (Google Summer of Code) потрапить в поточний реліз! Хав'єр Гомес (Javier Gomez) з Open Source Matters, запропонував проект і довів його до логічного кінця. Нова можливість буде доступна в Joomla 2.5.7 і в Joomla 3.0.

Трохи історії

Цей проект не був би таким успішним без цих кроків:

  1. Сем Моффат (Sam Moffat) з Команди розробки представив в Joomla 1.6 можливість оновлення розширень шляхом додавання в пакет простого коду та деяких xml-файлів на сервері, один з яких посилається на оновлений пакет.
  2. B. Команді перекладачів хотіли отримати таку можливість для своїх мовних пакетів, але це так і не було зроблено (ця задача була реалізована в Joomla 1.6 для української локалізації!). З одного боку необхідно було втручання власників серверів, з іншого боку необхідно було створювати та оновлювати ці xml-файли вручну. Складно і зайва трата часу.
  3. На сцену виходить Ян Ерік Цассенхауз (Jan Erik Zassenhaus), координатор німецької команди локалізації. Ян створює крон-задачу, яка забирає останній доступний мовний пакет з репозиторію офіційних локалізацій на joomlacode.org, і створює необхідні xml-файли автоматично.
  4. Марк Декстер (Mark Dexter) з Команди розробки додає в крон-задачу, яка щоночі оновлює xml-файли на update.joomla.org.

Починаючи з версії 2.5.4, мовні пакети, які слідують необхідному формату, пропонують оновити себе з адміністративної частини.

Залишилося тільки використовувати ці xml-файли з сайту update.joomla.org для пропонування користувачам використовувати будь-який мовний пакет безпосередньо з Менеджера розширень. Саме це було досягнуто в GSOC-проекті, автором якого є Хав'єр Гомес. Він також включає і другу частину, яка дозволяє встановити будь-яку мову під час встановлення Joomla! і це планується включити у версію 3.x.

Як це працює?

  1. Відтепер в Менеджері розширень відображається новий пункт меню: Встановити мови. При переході на встановлення мов Joomla завантажить список мов і відобразить їх у Менеджері. Запропоновані пакети будуть сумісні саме з тією версією, яка встановлена ​​на даний момент.
  2. Далі необхідно обрати потрібні мови для встановлення.
  3. У Менеджері мов з'явилася нова іконка, яка веде на Менеджер встановлення мов.

Декілька речей, які варто пам'ятати

  1. Не намагайтеся встановити занадто багато мовних пакетів одночасно. Це дозволить уникнути проблем на деяких хостах.
  2. Якщо ви не знайшли необхідну мову в списку, то це означає, що мовний пакет несумісний з поточною версією Joomla! Ви можете спробувати зв'язатися з координатором Команди перекладачів цієї мови. Контакти команди перекладачів можна знайти за адресою http://community.joomla.org/translations/joomla-16-translations.html та/або завантажити мовний пакет з наведених на цій же сторінці посилань і встановіть його як звичайне розширення.

Зверніть увагу, що українська локалізація доступна майже відразу після оновлення версії пакету локалізації! Це пов'язано з тим, що для наших користувачів ми пропонуємо 2 сервери для оновлення локалізації: Joomla! Україна та update.joomla.org.

Читайте також